Blog

AFM: Wees voorzichtig met maximale hypotheek

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept huizenkopers op om voorzichtig te zijn met het afsluiten van een maximale hypotheek. Vooral eenverdieners met een gezin doen er volgens de financiële waakhand goed aan om een reserve aan te houden voor tegenvallers. De AFM stelt dat een gezin met één kostwinner, een modaal inkomen en drie of meer kinderen, vaak onvoldoende geld overhoudt voor de minimale uitgaven.

Aantal woning te koop neemt af

In een jaar tijd is het aantal woningen dat te koop staat met maar liefst 21% afgenomen. Halverwege het 2de kwartaal 2016 stonden er bij NVM-makelaars 111.498 woningen in aanbod (totale markt 145.000).

Te vaak paniekreacties op asbest

Asbest is een normaal probleem dat een normale oplossing verdient. Te vaak ontstaan paniekreacties als het materiaal wordt aangetroffen of vrijkomt bij branden, met overtrokken reacties als gevolg. Dat schrijft professor Ira Helsloot van de Radboud Universiteit in het donderdag gepubliceerde pamflet Laten we eindelijk normaal doen over asbest.

Wat als de rente stijgt?

De president van de Nederlandsche Bank, Klaas Knot, uitte recent zijn zorgen over de lage rente. Kunnen huishoudens hun woonlasten nog wel opbrengen als de hypotheekrente verdubbelt van 2 naar 4 procent? Een terechte vraag. Als u bijvoorbeeld over tien jaar de hypotheekrente opnieuw moet vastzetten, is het niet zeker dat u opnieuw een rente krijgt van 2 procent. Toch is er volgens mij weinig reden voor zorgen.

NHG-kostengrens blijft €245.000 - 29-3-2016

De kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) blijft dit jaar op € 245.000. Hierover heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de NHG, overeenstemming bereikt met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. In het licht van de gestegen huizenprijzen wordt de verlaging van de kostengrens per 1 juli naar € 225.000 niet doorgevoerd. Vanaf 1 januari 2017 wordt de kostengrens gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijs.

Open Huizen Route van Haulez Vastgoed

OPEN HUIZEN ROUTE
Zaterdag 2 april is het weer de Open Huizen Route. Kijk op www.haulezvastgoed.nl voor alle deelnemende woningen. Onderstaande woningen kunt u dan zonder afspraak bekijken.