Blog

Zesde subsidieronde van Provinciale Impuls Wonen (PIW)

De zesde subsidieronde van Provinciale Impuls Wonen (PIW) is inmiddels geopend voor aanvragen. De PIW subsidie is bedoeld voor sloop en/of samenvoegen van bestaande woningen. Het levert een belangrijke bijdrage aan het vernieuwen van onze woningvoorraad en zorgt vaak voor een kwaliteitsimpuls in het straatbeeld.

Hoe staat het met de woningmarkt in Zeeland?

De NVM-afdelingsvoorzitters zijn als geen ander op de hoogte van de situatie op de woningmarkt in hun regio. Hoog tijd dus om hen hierover aan het woord te laten. Dit keer gaan we in gesprek met voorzitter Mark Faasse van de afdeling Zeeland. “Er zijn hier in principe voldoende woningen beschikbaar, maar deze zijn niet altijd aangepast aan de vraag.”

Roerende zaken, wat hoort er allemaal bij de koop?

Als je een woning bezichtigt is deze vaak nog bewoond en ingericht. Voor kopers kan een aansprekende inrichting meespelen om in een woning geïnteresseerd te raken. Echter hoe leuk de inrichting ook is, de meeste mensen weten dat die stijlvolle bank en die mooie tafel niet bij de koop in zitten. Maar wat hoort er nu eigenlijk wel bij het huis? Wat zit er allemaal bij als je een woning koopt.

Kopie ID? Mag dat?

Als je een makelaar inschakelt voor de (ver)koop van onroerend goed, sluit je een opdracht tot dienstverlening met het makelaarskantoor. Niet alleen worden je gegevens dan op deze opdracht genoteerd, ook zullen de meeste makelaars vragen of ze je identiteitsbewijs mogen kopiëren. Deze vraag kan ook gesteld worden als je de koper bent. Maar mag de makelaar dit vragen?