Blog

Werkzaamheden Julianalaan te Hulst

WERKZAAMHEDEN JULIANALAAN TE HULST

Het wegdek van de Julianalaan te Hulst, tussen de Tabakstraat en de Tivoliweg, verkeert in een slechte staat. Daarom zijn enige rioolreparaties en wegwerkzaamheden nodig.

Gladheidsbestrijding

De gladheidsbestrijding wordt ook dit winterseizoen op de gebruikelijke wijze uitgevoerd. Dit houdt in dat er wordt gewerkt met een zogenaamde A-route en B-route.

Bij gladheid wordt eerst de A-route gereden. Doordat ook de wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom gelijktijdig door de andere overheden worden behandeld, ontstaat er vrij snel een sluitend netwerk van begaanbare wegen.

40 procent meer hypotheekaanvragen

In oktober 2015 zijn er circa 26.300 unieke hypotheekvragen via het Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzonden. Dat is ongeveer 16% hoger dan de maand ervoor, toen er zo’n 22.700 aanvragen werden verzonden. Deze stijging volgt het reguliere seizoenspatroon volgens Dorine van Basten, directeur HDN.

Kopen voordeliger dan huren voor belastingbetaler

Huishoudens met een eigen woning hadden in 2014 een gemiddeld belastingvoordeel van 280 euro per maand. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het voordeel is 20 euro per maand minder dan in 2012, onder meer omdat woningeigenaren hebben afgelost op hun hypotheek en door lagere hypotheekrentes.

Gemeenteplattegrond vernieuwd.

De gemeenteplattegrond van de gemeente Hulst is vernieuwd. De afgelopen jaren werden diverse nieuwe wegen aangelegd, werden wegen verlegd en rotondes gerealiseerd. Al deze wijzigingen zijn verwerkt in de nieuwe editie van de plattegrond van de gemeente Hulst.

De nieuwe plattegrond is gratis verkrijgbaar in de gemeentewinkel te Hulst, in de diverse dorps- en gemeenschapshuizen en in de bibliotheek te Hulst. Ook kan een vernieuwde plattegrond worden opgevraagd via communicatie@gemeentehulst.nl – deze wordt dan toegestuurd.