Blog

Rioolwerken Sint Jansteen

Gedeelten Hemelstraat en Hoofdstraat gaan op de schop.

In de Hemelstraat en de Hoofdstraat te Sint Jansteen moet de riolering deels worden vernieuwd. Het gaat om het gedeelte van de Hemelstraat gelegen tussen de Prins Hendrikstraat en de Oude Galgenstraat én om het gedeelte van de Hoofdstraat gelegen tussen de Oude Galgenstraat en de Geslechtendijk. Deze gedeelten worden na vernieuwing van de riolering ook heringericht.

Sleutels voor prinsen carnaval

Carnaval 2014 staat voor de deur.

Bij het begin van de carnavalsperiode is het gebruikelijk dat het gemeentebestuur de sleutels, die symbool staan voor het bestuur van de gemeente, overdraagt aan de verschillende prinsen carnaval. Tijdens carnaval heersen er in de gemeente Hulst 8 Prinsen Carnaval en 1 Prinses Carnaval. Dit jaar vindt de overhandiging van de sleutels plaats op vrijdag 28 februari en zaterdag 1 maart 2014.

Belastingaanslag 31 maart op de mat.

Voor het eerst één gecombineerde aanslagbiljet voor gemeente en waterschapsbelastingen.

Voor het eerst valt de gecombineerde belastingaanslag op 31 maart 2014 bij alle huishoudens op de mat. Deze aanslag bestaat uit de waterschaps- en gemeentelijke belastingen. SaBeWa Zeeland verstuurt de aanslagbiljetten namens waterschap Scheldestromen en de gemeente Hulst. Op de envelop staat vermeld dat er een belastingaanslag inzit.

Restauratiewerken 's-Landshuis van start.

Groot onderhoud om aanbouw te kunnen behouden.

Aan de voormalige paardenstalling achter ’s-Landshuis te Hulst zijn restauratiewerkzaamheden noodzakelijk. Het gebouw vertoont scheuren die nodig moeten worden gerepareerd.

Het ’s-Landshuis gelegen aan de Steenstraat 37 te Hulst werd in de jaren 2003/2004 verbouwd en gedeeltelijk gerestaureerd. Tijdens deze werkzaamheden werd geconstateerd dat de achterbouw (de voormalige paardenstalling) grote scheuren vertoonde.