Blog

Inwoneraantal gemeente Hulst daalt.

Het inwoneraantal van de gemeente Hulst is gedurende het jaar 2013 gedaald.

In totaal telt de gemeente 104 inwoners minder dan een jaar geleden. Dit is met name toe te schrijven aan het feit dat er veel minder kinderen werden geboren dan dat er mensen overleden. Het aantal vertrekkende inwoners en het aantal nieuwkomers is nagenoeg gelijk.

De gemeente Hulst telt momenteel 27.410 inwoners, waarvan 13.

Blok: NHG-grens gaat terug naar normaal

De grens van de Nationale Hypotheekgarantie wordt de komende jaren verder verlaagd. Die grens bedraagt nu nog 290.000 euro (koopsom en bijkomende kosten), maar gaat volgend jaar juli verder omlaag naar 265.000 euro. Is deze verlaging niet schadelijk voor de woningmarkt?

Minister Stef Blok (Wonen) in het NVMagazine: “De NHG gaat terug naar normaal. De NHG was tot de crisis gebaseerd op de gemiddelde huizenprijs.

Nieuwe snelheidsborden in gebruik

Op woensdag 18 december 2013 neemt de gemeente Hulst twee nieuwe snelheidsinformatie-borden in gebruik.

De borden detecteren de gereden snelheid van aankomende voertuigen vanaf een bepaalde afstand en geven dan de snelheid digitaal weer. Wethouder Clen de Kraker neemt de displays die dag om 15.00 uur in gebruik op de Absdaalseweg te Hulst (ter hoogte van de voormalige Stadsschuur). Deze nieuwe borden vervangen de oude, versleten borden.

Infoavond rotonde Kapellebrug

Om de verkeersdoorstroming te verbeteren op de grensovergang te Kapellebrug wordt aldaar een rotonde aangelegd.

Daarnaast wordt op de Gentsevaart te Kapellebrug een middengeleider en een fietspad aangelegd. Er vond reeds een informatieavond plaats over deze werken en er kon worden ingesproken. Ondertussen is een gedetailleerd ontwerp gereed.


Op dinsdag 17 december 2013 vindt een informatieavond plaats.

Mobiel parkeren: Ook in Hulst!

Op vrijdag 6 december 2013 vertrekt Sinterklaas terug naar Spanje. In Hulst laat hij als cadeautje het mobiel parkeren achter.

Vanaf die dag is het ook in de gemeente Hulst mogelijk om met een mobiele telefoon het parkeergeld te betalen. Hulst wil een gastvrije stad zijn en daar hoort - naast voldoende parkeerplekken - een klantvriendelijk betaalsysteem bij. Betalen per minuut via je mobiele telefoon is dat bij uitstek.

Piek in hypotheekaanvragen in november

Met bijna 17.500 hypotheekaanvragen heeft november voor 2013 een nieuw maandrecord neergezet. Dit signaleert de organisatie het Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Het vorige maandrecord dateert van de maand daarvoor, toen ruim 16.000 hypotheekaanvragen via HDN zijn verzonden.

Tot en met november zijn er circa 138.000 hypotheekaanvragen via HDN verzonden. Dat is vergelijkbaar met 2012.