Blog

Woningmarkt blijft aantrekken: opnieuw sterke stijging verkopen

Nadat de woningmarkt zich al in september van haar beste kant laten zien, is ook de maand oktober een prima maand geweest. Niet alleen steeg het aantal verkochte woningen vorige maand met bijna 17% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, ook het aantal executieveilingen nam verder af. Dat meldt het Kadaster vanochtend.

Inkomensgrens sociale huurwoning omhoog

De Europese inkomensgrens voor een sociale huurwoning moet omhoog, naar 43.000 euro. De PvdA zal daar dinsdag voor pleiten bij de behandeling van de begroting van minister Stef Blok (Wonen).

Nu is het nog zo dat je met een inkomen boven de 34.000 euro geen sociale huurwoning krijgt. Europese regelgeving maakt het volgens PvdA-Kamerlid Jacques Monasch onmogelijk om woningen toe te wijzen aan inkomens tussen de 34.

Werken aan Nieuwe Bierkaai

Aan de haven van de Nieuwe Bierkaai te Hulst worden eind november 2013 werkzaamheden verricht

Het is nodig om in de benedenkaai – ter hoogte van de historische trap - op twee punten een betonnen wand aan te brengen in de bodem. Deze wanden moeten voorkomen dat het grondwater daar te hoog is. Momenteel levert de waterstand daar ter plaatse problemen op voor de bomen.

In verband met de werkzaamheden wordt op vrijdag 15 november 2013 ter plaatse een bemaling geplaatst om het grondwater te onttrekken.

De gemeente Hulst past met ingang van 1 januari 2014 haar dienstverlening aan.

De openingstijden van de gemeentewinkel te Hulst veranderen. Zo is deze vanaf 1 januari 2014 onder andere op zaterdagochtend geopend. Daarnaast zal meer op afspraak worden gewerkt. Met ingang van het nieuwe jaar wordt het serviceloket te Kloosterzande gesloten. Dit alles is op 31 oktober 2013 door de gemeenteraad besloten.

Nieuwe openingstijden gemeentewinkel Hulst
De gemeente Hulst heeft bij de opening van de gemeentewinkel (2008) geopteerd voor ruime openingstijden.

Woningmarktcijfers Oktober 2013

HuizenZoeker verzamelt gegevens van alle woningen die via grote huizensites en makelaarsites te koop worden aangeboden. Per woning worden de
vraagprijs, woonoppervlakte en het woningtype opgeslagen. Maandelijks wordt uit deze gegevens een aantal indicatoren voor de huizenmarkt
berekend, welke hieronder zijn weergegeven.

woningmarkt-oktober-2013

Restschuld mag mee onder NHG

Huiseigenaren kunnen bij verkoop van hun woning onder voorwaarden een restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) past daarvoor op verzoek van het kabinet de regels aan. Dat schrijft minister Blok (Wonen) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Met het meefinancieren van restschulden in onder NHG wil het kabinet mensen nu een zetje geven die graag willen verhuizen, maar dat niet doen omdat ze een restschuld voorzien.