Blog

Geen doorgaand verkeer in 's-Gravenstraat te Clinge

In november 2013 is er in de ’s-Gravenstraat te Clinge gedurende drie weken geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Clinge Noord en Clinge Zuid. De straat wordt afgesloten in verband met rioolwerkzaamheden.

Als het hevig regent, is er op Clinge veelvuldig sprake van wateroverlast. De gemeente Hulst heeft zich samen met het Waterschap Scheldestromen gebogen over de verschillende mogelijkheden om dit op te lossen.

Onderzoek multifuntionele ruimte Sint Jansteen

Onder de noemer “Steen voor Steen” is in Sint Jansteen het initiatief genomen om te proberen een nieuwe accommodatie te realiseren.

Dit initiatief werd enige tijd geleden genomen door vertegenwoordigers van basisschool Ingehelosenberghe, het gemeenschapscentrum De Warande, de Dorpsraad Sint Jansteen e.o. en enkele individuele inwoners van Sint Jansteen. De gemeente heeft zich aangesloten bij dit initiatief.

Start bouwrijp maken bedrijventerrein Hogeweg 5.

Uitbreiding bedrijventerrein Hogeweg 5.

Op woensdag 23 oktober 2013 geven Heijmans Vastgoed en de gemeente Hulst het startsein voor het bouwrijp maken van fase 5 van bedrijventerrein Hogeweg 5 te Hulst. Wethouder Diana van Damme – Fassaert en wethouder Adri Totté geven die middag gezamenlijk het feestelijke startsein voor de aanleg van de infrastructuur op dit nieuwe bedrijventerrein.

In december 2013 worden de eerste kavels bouwrijp opgeleverd aan de eerste ondernemers / bedrijven.

Crisismaatregelen tweede huis worden verlengd.

De tijdelijke crisismaatregelen voor woningbezitters die met een tweede huis zitten dat zij niet verkocht krijgen, blijven ook volgend jaar van kracht. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) vrijdag bekendgemaakt. De maatregel kost volgens de bewindsman 5 miljoen euro.

Een woningbezitter met dubbele woonlasten heeft nu 3 jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken, in plaats van de gebruikelijke 2 jaar.

Nacht van de Nacht

Gemeente Hulst doet mee aan de Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober 2013 is het weer zover. Voor de 9e keer vindt dan de Nacht van de Nacht plaats met activiteiten in alle Nederlandse provincies. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en het belang van de duisternis. Ook de gemeenten Terneuzen en Hulst doen mee aan dit landelijke fenomeen.

In de gemeente Hulst wordt dit jaar weer een nachtelijke wandeling georganiseerd.

Vreugde over verlenging lage btw renovatie

De bouw- en installatiebranche is verheugd over de verlenging van het lage btw-tarief voor renovatie. De verlenging is een onderdeel van het pakket maatregelen, waarover het kabinet en een deel van de oppositie eind vorige week een akkoord hebben gesloten. Oorspronkelijk zou het lage btw-tarief op 1 maart volgend jaar aflopen.

Daarmee laat de politiek zien dat ze de noodzaak daarvan inziet voor behoud van werk in de bouwsector, stelt Bouwend Nederland.

CHEMOKAR KOMT ER AAN

In oktober 2013 wordt in de gemeente Hulst het klein chemisch afval weer opgehaald door de chemokar. De inzamelroute ziet er als volgt uit:

Vrijdag 18 oktober 2013: Hulst (Componistenwijk en Groote Kreek), Zandberg, Graauw en Paal
Maandag 21oktober 2013: Hulst (Nieuw Hulst, Moerschans en De Linie) en Kloosterzande
Dinsdag 22 oktober 2013: Hulst (binnenstad), Absdale, Heikant, Hengstdijk en Vogelwaarde
Woensdag 23 oktober 2013: Clinge, Nieuw-Namen, Lamswaarde, Terhole, Kuitaart, Walsoorden en Ossenisse + aangemelde adressen buitengebied
Donderdag 24 oktober 2013: Sint Jansteen en Kapellebrug
Vrijdag 25 oktober 2013: Hulst (Dullaert en Vogelbuurt)

De inzameling van klein gevaarlijk afval (KCA) in het buitengebied vindt enkel plaats op afroep.

VEH: vertrouwen woningmarkt trekt verder aan

Het vertrouwen op de Nederlandse woningmarkt is in september voor de negende maand op rij gestegen. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag op basis van eigen onderzoek.

De Eigen Huis-marktindicator, die de belangenorganisatie met de TU Delft maakt, klom van 70 in augustus tot 73 in september. Maar daarmee is "de ernstig verzwakte woningmarkt er nog lang niet bovenop'', aldus de vereniging.

Informatieavond woninginbraken

De politie, het Openbaar Ministerie en de Zeeuwse gemeenten proberen samen het aantal woninginbraken terug te dringen. 

Daarom worden informatieavonden georganiseerd. In de gemeente Hulst vindt deze informatieavond plaats op donderdag 17 oktober 2013.

Het aantal woninginbraken in Nederland neemt sinds een aantal jaren toe. Wie te maken krijgt met een woninginbraak voelt zich vaak letterlijk 'overvallen'.