Blog

4 tips om je huis in de winter te verkopen

De dagen worden korter en het wordt steeds donkerder. Als je je huis nu wilt verkopen, kun je een paar dingen anders doen. Waar moet je op letten?Entree / voordeur
Maak je pad naar de voordeur sneeuw- en ijsvrij. Je wilt niet dat kijkers op het pad naar je deur uitglijden. Zet de buitenlampen aan of bijvoorbeeld een kaars bij de voordeur. Dit geeft wat meer gezelligheid.

Resultaten onderzoek Inwonerpanel Hulst

De resultaten van het eerste onderzoek dat is voorgelegd aan de leden van het Inwonerpanel Hulst zijn voorhanden.


Begin november 2012 werd het eerste onderzoek voorgelegd aan het Inwonerpanel Hulst. Dit onderzoek handelde over de dienstverlening van de gemeente Hulst. De resultaten zijn nu voorhanden.

Dit voorjaar startte de gemeente Hulst met het werven van leden voor het Inwonerpanel Hulst.

Energielabel: NIET verplicht

U zult het vast afgelopen dinsdag gelezen of gehoord hebben maar het energielabel wordt alsnog niet wettelijk verplicht. Het verkopen van een huis zonder energielabel blijft nu mogelijk, als zowel de koper als de verkoper er vanaf ziet.

Een energielabel kan natuurlijk wel interessant zijn om bijvoorbeeld de woning te onderscheiden of onderhandelingsruimte te vergroten. Een hogere energieklasse op het energielabel maakt de woning aantrekkelijker bij de verkoop.

Oude Kaai Graauw wil eind aan zwaar verkeer

GRAAUW - De bewoners van de Oude Kaai in Graauw willen dat de gemeente Hulst op treedt tegen het zwaar verkeer in hun straat.Bovendien willen dat er een maximum snelheid van 30 kilometer per uur wordt ingevoerd.De bewoners zetten hun eisen kracht bij met een lange lijst handtekeningen. Er geldt op de Oude Kaai tussen de Meloweg, het dorpsplein en de Willem Hendrikstraat een verbod voor verkeer zwaarder dan 5,4 ton.

Niet langer wachten op supermarkt binnenstad Hulst

HULST - De gemeente Hulst moet niet langer wachten op een kandidaat die in de binnenstad een supermarkt wil beginnen, maar snel doorgaan met de volgende fase van het plan de Nieuwe Bierkaai.

Dat is de mening van de ondernemersvereniging Hulst Vestingstad. Die is bang dat straks de non-food gegadigden afhaken. In het bestemmingsplan staat de komst van een supermarkt als voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van het gebied.

Plan voor paviljoen bij jachthaven Paal

Horeca-ondernemers Danny en Christien Buysrogge willen net over de Westerscheldedijk bij de jachthaven van Paal een paviljoen bouwen.Er komt een groot terras, een dakterras om vogels te spotten en bezoekers kunnen er ook eten. Ze willen het paviljoen rond maart 2014 openen.

Pleidooi voor ophogen strandjes gemeente Hulst

HULST - De strandjes bij Walsoorden, Perkpolder en Ossenisse moeten worden opgespoten, vindt de fractie Algemeen Belang Groot Hulst (ABGH).Rijkswaterstaat (RWS) wil meewerken en wacht alleen nog maar op een schriftelijk verzoek van de gemeente.De fractie stelt de gemeenteraad in een motie voor om die brief zo snel mogelijk te versturen, 'zodat iedereen volgend seizoen van de nieuwe stranden kan genieten'.

Woningmarktcijfers Oktober 2012

HuizenZoeker verzamelt gegevens van alle woningen die via grote huizensites en makelaarsites te koop worden aangeboden. Per woning worden de vraagprijs, woonoppervlakte en het woningtype opgeslagen.Maandelijks wordt uit deze gegevens een aantal indicatoren voor de huizenmarkt
berekend, welke hieronder zijn weergegeven.

woningmarkt-oktober-2012 (1)

 .