Blog

Opening najaarskermis Hulst

Vanaf vrijdag 28 september tot en met dinsdag 2 oktober 2012 is het weer Najaarskermis in Hulst. De kermis wordt op vrijdag 28 september 2012 officieel geopend door het college van burgemeester en wethouders van Hulst. Zij doen dit door om 15.30 uur in de schiettent de eerste rake schoten af te vuren.

Tijdens de Najaarskermis staat de Grote Markt weer vol attracties. Natuurlijk zijn er de traditionele attracties zoals onder andere de kindermolens, autoscooter, oliebollenkraam,  snoepkraam, grijpkasten, eendjesvis/touwtjetrekkraam, minicars, suikerspin/popcornkraam, schiettent en blikkengooikraam.

Verkeershinder rond Hulst tot april

HULST - De verkeershinder rond Hulst duurt tot begin april. Dan is de oplevering gepland van het omvangrijke project dat voorziet in de aanleg van twee rotondes en een fietserstunnel bij de N290 en een rotonde bij Life & Garden (N258). Er zijn omleidingen en wie de laatste verkeersontwikkelingen wil weten kan zich abonneren op de sms-service voor gratis nieuwsberichten.


Dat kan door 'N290 AAN' te sturen naar nummer 2211.

Werken aan rotondes in gemeente Hulst begint

HULST - Wethouder Clen de Kraker geeft woensdag 26 september het officiële startsein voor de lang verwachte aanleg van twee rotondes op de N290 en het vergroten van de rotonde op de N258 (Absdaalseweg) bij Life & Garden bij Hulst.


Het auto- en fietsverkeer verkeer wordt om de werken heen geleid.

Tol bossen Clinge is van de baan

SINT JANSTEEN - Stichting Het Zeeuwse Landschap (HZL) schrapt zo goed als zeker het plan om 'tol' te heffen voor georganiseerde wandel- en fietstochten door het waterwingebied bij Sint Jansteen en Clinge, zegt Chiel Jacobusse van HZL na ophef die daarover is ontstaan bij Tour Club Hulst.


Onafhankelijk raadslid Jos van Eck kaart de kwestie donderdagavond aan tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Curamus begint verpleeghuiszorg in Koewacht

KOEWACHT - Zorginstelling Curamus begint verpleeghuiszorg in Koewacht.


Een vleugel van woonzorgcentrum De Lange Akkers wordt daartoe verbouwd. Er komen acht kamers voor evenveel ouderen met dementie en een gezamenlijke ruimte met onder meer een keuken. De voor Koewacht nieuwe voorziening moet in november in gebruik zijn.

Landmacht belegert Hulst

Op 6 september 2012 zijn er diverse activiteiten van de Landmacht in Hulst.


Op donderdag 6 september 2012 “belegert” de Koninklijke Landmacht de vestingstad Hulst. Op die dag houdt de pioniers- en pontonniersschool (PPS) van de landmacht haar jaarlijkse teambuildingsdag. Tijdens deze dag worden er op de Grote Markt en aan De Nieuwe Bierkaai diverse spectaculaire activiteiten georganiseerd.

Woningmarktcijfers Augustus 2012

HuizenZoeker verzamelt gegevens van alle woningen die via grote huizensites en makelaarsites te koop worden aangeboden. Per woning worden de vraagprijs, woonoppervlakte en het woningtype opgeslagen.

Maandelijks wordt uit deze gegevens een aantal indicatoren voor de huizenmarkt
berekend, welke hieronder zijn weergegeven.

woningmarkt-augustus-2012

Hulst moet letten op 'verkeer en parkeer' bij Plan Houtmarkt

HULST - Drie particuliere belanghebbenden, de Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst en ondernemersvereniging Hulst Vestingstad hebben bij de gemeente Hulst zienswijzen ingediend tegen de bestemmingsplanwijziging voor de uitvoering van het woon- en recreatieplan Houtmarkt. Vooropgesteld vinden alle bezwaarmakers het broodnodig dat de panden een nieuwe invulling krijgen.


Bij de manier waarop en wat dit voor de directe omgeving tot gevolg heeft, daar zit hem wat de betrokkenen betreft de angel.