Blog

Gratis draadloos internet in het centrum van Hulst

HULST - In de binnenstad is vanaf nu gratis draadloos internet (wifi) beschikbaar.


Wifi Zeeland heeft alle benodigde netwerkkastjes geplaatst. Voor gebruik is geen toegangscode nodig. Het enige dat gebruikers moeten doen, is akkoord gaan met de voorwaarden. De snelheid van het netwerk is 1 MB per seconde.

Wifi Zeeland is een initiatief van Delta, de provincie en Stichting Promotie Zeeland Delta.

Weer schapen op Hulster stadswal

In verband met Vestingdagen komen wederom schapen grazen op de wallen.


Er komt wederom een kudde schapen een weekje op de Hulster stadswal vertoeven. Tot en met woensdag 29 augustus 2012 begraast de kudde het deel tussen de Dubbele Poort en het Nassaubolwerk. De schapen fungeren als levende grasmaaiers. Bovendien leveren zij een bijdrage aan de natuurlijke verspreiding van zaden.

Oplaadpunten voor elektrische auto's

In de gemeente Hulst zijn op 2 locaties zogenaamde E-laadpunten gerealiseerd. Op vrijdag 24 augustus 2012 stelt wethouder Clen de Kraker om 10.00 uur het E-laadpunt op De Statie te Hulst in werking. Dit gebeurt door het aansluiten van de eerste elektrische auto op het ter plaatse aangelegde laadpunt.

Naast het E-laadpunt in Hulst is er ook een laadpunt gerealiseerd in Kloosterzande. Op deze plaatsen kunnen elektrische auto’s worden opgeladen.

Ruim 700 bezoekers zomerfilmavond Hulst

HULST - Een recordaantal mensen heeft vrijdagavond de derde editie van de zomerfilmavond in Hulst bezocht, ruim zevenhonderd.


Het weer werkte perfect mee. Niet te koud, niet te warm en vooral ook droog. De film Crazy, Stupid, Love uit 2011, een romantische comedy, is bestemd voor een groot publiek. En wat ook altijd meewerkt, is de omgeving waarin de film wordt gedraaid, het Molenbolwerk, versierd met honderden lichtjes.

Eerste Kamer stemt in met plattelandswoning

Naar nu blijkt, heeft de Eerste Kamer al op 12 juli ingestemd met de introductie van de plattelandswoning.

Dit is inmiddels gemeld op de site van Officiële Bekendmakingen. Het voorstel is in juli als hamerstuk door de Senaat aangenomen. Alleen de fractie van GroenLinks heeft laten blijken niet met het voorstel in te stemmen.

Op 14 juni nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel met een grote meerderheid aan.