Blog

11.000 jaar geleden al jagers in streek rond Koewacht

KOEWACHT - Op een akker aan de Emmabaan in Koewacht hebben archeologen honderden fragmenten van vuursteen aangetroffen, die aantonen dat er al 10.800 tot 6900 jaar geleden mensen leefden.

Het onderzoek nam tien jaar in beslag. Het werd uitgevoerd door archeologen van de Werkgroep Archeologie Hulst en de Archeologische Werkgroep Nederland.

De vondsten en sporen werpen een nieuw licht op de geschiedenis van de streek, constateren de onderzoekers.

Neckerman Nederland werkt door

SINT JANSTEEN - Neckermann kan in Nederland gewoon doorgaan. Dat heeft directeur Kurt Staelens van Neckermann.com , de afdeling van Neckermann in de Benelux, vrijdag gezegd. Het moederbedrijf in Duitsland heeft eerder deze week uitstel van betaling aangevraagd.


De Belgisch-Nederlandse tak werkt echter zelfstandig en zal zelf gaan zorgen voor huismerken en catalogi.

Staelens verwacht dat banken de rekeningen van Neckermann vrijdag of maandag zullen deblokkeren, zodat lonen van 500 mensen kunnen worden betaald.

Tijdelijk verhuren wordt gemakkelijker

De regels voor het tijdelijk verhuren van leegstaande woonruimte worden versoepeld. De ministerraad stemde op voorstel van minister Spies op 14 juli 2012 in met een wijziging van de Leegstandswet.

Verlengd
De wijziging houdt onder meer in dat de periode voor tijdelijke verhuur van huurwoningen bestemd voor sloop of renovatie wordt verlengd naar maximaal zeven jaar.