Blog

De Verrekijker krijgt nieuwe asfaltlaag

SINT-JANSTEEN - De Verrekijker in Sint-Jansteen is woensdag afgesloten voor alle verkeer.


Ook vandaag is er al verkeershinder. Op beide dagen worden er asfalteringswerken uitgevoerd aan het gedeelte van De Verrekijker tussen de verkeerslichten aan de N290 en de voetgangersoversteekplaats nabij Neckermann.

Eerst wordt het fietspad voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Fietsers worden omgeleid.

'Schijfparkeren Hulst terug naar twee uur'

HULST - De tijd waarmee je in Hulst met een speciale parkeerschijf kunt parkeren moet weer worden teruggebracht van vier naar twee uur.


Daarvoor pleit de ondernemersvereniging Hulst Vestingstad.

De ondernemers vinden dat de huidige parkeerschijf lang parkeren in de hand werkt en dat heeft negatieve gevolgen voor de omzet van winkeliers en horecabedrijven.

De speciale parkeerschijf kost 35 euro en daarvoor mag je sinds dit jaar dagelijks vier uur gratis parkeren in het betaald parkerengebied.

Opnieuw overleg met bewoners

HULST - Wethouder Diana van Damme-Fassaert gaat nog maar eens met een delegatie van omwonenden om de tafel zitten over het plan voor een appartementencomplex op de hoek Zoutestraat/IJzer- enhandstraat in Hulst.


Ze zegde dat toe in de commissie ruimte op verzoek van met name de oppositiepartijen. Tegen het plan van Woonstichting Hulst zijn 261 bezwaren ingediend. Dat is meer dan de helft van de bewoners van de wijk Nieuw Hulst, hield inspreker Cedric Stevens namens de bewoners de commissieleden voor.

Wethouder blijft hopen op super in centrum Hulst

HULST - Wethouder Diana van Damme-Fassaert heeft nog steeds hoop op de komst van een supermarkt in de Hulster binnenstad, zei ze in de commissie ruimte.


Deze week zijn weer onderhandelingen met een kandidaat gevoerd. In het plan Nieuwe Bierkaai is vestiging van een supermarkt van 700 vierkante meter mogelijk. De wethouder bevestigde dat, toen Albert Heijn vorig jaar verhuisde naar het Stationsplein, afspraken zijn gemaakt over de grootte van een nieuwe supermarkt in de binnenstad.

Kadaster: huizenverkoop trekt aan

Vorige maand heeft het Kadaster 10.182 verkochte woningen geregistreerd. Dit is een stijging van 2,7 procent ten opzichte van mei 2011 (9.915). Vergeleken met april 2012 is er zelfs sprake van een stijging van 23,6 procent. Het Kadaster registreerde toen 8.236 verkochte woningen.Vrijwel alle woningtypen laten een stijging zien ten opzichte van het aantal geregistreerde verkochte woningen in mei 2011.

Kantoor Haulez Vastgoed gesloten ivm opening De Nieuwe Bierkaai.

Het kantoor van Haulez Vastgoed is ivm de opening van De Nieuwe Bierkaai vrijdagmiddag van 15.45 t/m 21.00 gesloten.

 

Mailen kan natuurlijk naar: info@haulezvastgoed.nl

www.haulezvastgoed.nl

 

 

 

 

 

 

Programma van de opening
Vanaf 15.

Straten rondom Bierkaai terug open

Op zaterdag 16 juni 2012 wordt de Dubbele Poort terug open gesteld voor alle verkeer. Daarna volgt de Overdamstraat.


Op vrijdag 15 juni 2012 staat de opening van de haven in De Nieuwe Bierkaai te gebeuren. Momenteel wordt hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben.Tijdens het openingsfeest op 15 juni 2012 blijven de Overdamstraat en de Dubbele Poort voor het verkeer gesloten om de veiligheid voor de bezoekers te garanderen.

Vestrock charmeert: volle bak, top line up

Het derde Vestrock-festival in Hulst is op rolletjes verlopen.


Een uitverkocht huis, vijfduizend man publiek, vermaakte zich op het eiland aan de Buitenvest naast de wallen uitstekend. Lekker weer, een strakke planning, een uitgekiende line up en een professionele entourage zorgden daar zaterdag voor. Of het nu ging om de laatste stuiptrekkingen van punkband De Heideroosjes 's middags of de nu populaire rock van Go back to the Zoo 's avonds: de stemming zat er goed in.

Appartementenplan Zoutestraat aangepast

Er komen hooguit tien appartementen voor beschermd wonen in het nieuwe wooncomplex op de hoek van de Zoutestraat en de IJzerenhandstraat in Hulst.


Eerder had de Woonstichting Hulst alle toekomstige 21 appartementen willen verhuren aan de Stichting Emergis, die daar cliënten met psychiatrische problemen wilde onderbrengen.

Dat aantal wordt dus teruggebracht naar tien. De andere elf appartementen worden 'gewoon' verhuurd, zo laten B en W van Hulst na overleg met Emergis en de Woonstichting Hulst weten.

Hulst vervangt versleten afrasteringen rond vijvers

HULST - De gemeente Hulst gaat de komende tijd de afrasteringen rond de verschillende vijvers in de gemeente nader bekijken.


Afhankelijk van de ligging van de waterplassen wordt de afrastering vernieuwd of helemaal weggehaald. Rond 16 van de 30 vijvers staat een afrastering. De helft hiervan is oud en versleten. Bij vijvers die langs een drukke weg liggen, of waar veel eenden rondzwemmen of waar een speelterrein in de buurt ligt wordt de afrastering vernieuwd.

Woningmarktcijfers Mei 2012

HuizenZoeker verzamelt gegevens van alle woningen die via grote huizensites en makelaarsites te koop worden aangeboden. Per woning worden de vraagprijs, woonoppervlakte en het woningtype opgeslagen.

  

 

 

 

 

Maandelijks wordt uit deze gegevens een aantal indicatoren voor de huizenmarkt
berekend, welke hieronder zijn weergegeven.