Blog

Van Puyvelde stopt als voorzitter Bezoekersmanagement

HULST - Jan van Puyvelde stopt als voorzitter van Stichting Bezoekersmanagement Hulst.


Hij heeft de statutaire maximale periode van negen jaar vol gemaakt.

"Het was voor mij een eer om voorzitter te mogen zijn", zegt Van Puyvelde. "Om mee te helpen aan activiteiten die Hulst toeristisch op de kaart zetten."Van Puyvelde was de eerste voorzitter van het in 2003 opgerichte Bezoekersmanagement en hij vindt het na een periode van negen jaar ook wel goed om de voorzittershamer in te leveren.

Post te water geraakt in HulstHULST - In het water van de Zandput in Hulst zijn vrijdagochtend twee met post gevulde zakken van een Nederlandse postbesteldienst gevonden. De natte post is naar een depot van deze besteldienst gebracht.


Daar wordt het gedroogd en onderzocht hoe de post in het water is beland.

De politie laat weten dat het personeel van postbezorgdiensten geen post mag openen, maar als na droging het adres nog leesbaar is, wordt de post alsnog bij de geadresseerden bezorgd.

Hulst begint inwonerpanel

HULST - De gemeente Hulst begint een inwonerpanel om de dienstverlening en communicatie te verbeteren.


Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.inwonerpanelhulst.nl . Ze krijgen drie tot vier keer per jaar een onderzoek voorgeschoteld via internet. Het bureau GfK is door de gemeente ingehuurd voor dit werk. Alle inwoners van Hulst van achttien jaar en ouder mogen meedoen.

Woningmarktcijfers April 2012

HuizenZoeker verzamelt gegevens van alle woningen die via grote huizensites en makelaarsites te koop worden aangeboden. Per woning worden de vraagprijs, woonoppervlakte en het woningtype opgeslagen.

Maandelijks wordt uit deze gegevens een aantal indicatoren voor de huizenmarkt
berekend, welke hieronder zijn weergegeven.

woningmarkt-april-2012

Hulst zoekt ruimte voor supermarkt in centrum

HULST - De gemeente Hulst zoekt de 'randen' op van het bestemmingsplan voor de omgeving van het 's Gravenhofplein om de kansen op vestiging van een supermarkt in het gebied te vergroten.


Wethouder Diana van Damme meldde de leden van de commissie Ruimte vorige week dat de gemeente aftast of het bestemmingsplan voor het plein kan worden veranderd. Maar - vooral om tijdverlies te voorkomen - zou het fijner zijn als dat niet nodig is.