Blog

Pand ING Hulst wordt residentie

HULST - Het monumentale voormalige kantoorgebouw van de ING in de Steenstraat in Hulst wordt verbouwd tot chique horecavoorziening en een residentie voor ouderen met hotelachtige dienstverlening.


Een uniek woonconcept volgens directeur Willem Bischoff van Heemskerck van het bedrijf Golden Years Projects, ontwikkelaar van het Hulster initiatief.

Roep om gratis openbaar vervoer voor scholieren Hulst

HULST - In navolging van het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in de gemeente Hulst, gaan er onder Hulster fracties stemmen op ook scholieren gratis met de bus te laten gaan.Veel scholieren uit de gemeente bezoeken het ROC in Terneuzen en Middelburg.


Het balletje werd opgegooid door Jo van Remortele (Groot Hontenisse) in de commissie Samenleving. Wethouder Clen de Kraker (vervoer) reageerde, evenals de meeste andere commissieleden, enthousiast.

Verlaging overdrachtsbelasting onderdeel 'pakket'

VVD, CDA en PVV waren het voordat PVV-leider Geert Wilders de finale onderhandelingen staakte, in principe eens over een bezuinigingspakket van 14,2 miljard euro. Een permanente verlaging van deoverdrachtsbelasting was hier ook een onderdeel van.

Daarnaast zou de hypotheekrente vanaf 2013 voor nieuwe gevallen alleen nog aftrekbaar zijn als via de hypotheek het hele huis zou worden afgelost.

Boer vreest omrijschade na komst rotonde N258 Absdale

ABSDALE - De aanleg van een noordelijke parallelweg tussen Hulst en Absdale en de komst van een nieuwe rotonde bij Absdale wordt door veel mensen toegejuicht.


Het zal immers de verkeersveiligheid op de N258 ten goede komen. Daarom wordt ook de directe aansluiting Tolweg/Riet en Wulfsdijkweg op de N258 afgesloten. Van dat laatste is rundveehouder G. Knoops niet echt gecharmeerd. Hij vreest voor forse omrijschade, zo laat hij de gemeente weten.

Onderzoek verplaatsing busstation Hulst

HULST - De gemeente Hulst gaat onderzoeken of het huidige centrale busstation in de Zandstraat kan worden verplaatst naar een locatie op loopafstand van de binnenstad.


Daarmee komen burgemeester en wethouders tegemoet aan de wens van de ondernemersvereniging Hulst Vestingstad en de Kamer van Koophandel. Die hebben dat idee geopperd in een reactie op de Structuurvisie. Ze vinden dat een verplaatsing van het busstation de aantrekkelijkheid van de binnenstad zal verbeteren.

Huizenprijs in Zeeuws-Vlaanderen gaat op en neer

MIDDELBURG - De gemiddelde huizenprijs in Zeeuws-Vlaanderen schommelt.


De trend is dat hij nu weer aan het zakken is. In midden- en noord-Zeeland gingen de prijzen juist naar boven. Dat zegt de makelaarsorganisatie NVM. Zeeuws-Vlaanderen leek juist uit een dip te klimmen want vergeleken met het eerste kwartaal van 2011 was de gemiddelde huizenprijs van 148.000 euro naar 166.000 euro gegaan.

Woningmarktcijfers Maart 2012

HuizenZoeker verzamelt gegevens van alle woningen die via grote huizensites en makelaarsites te koop worden aangeboden. Per woning worden de vraagprijs, woonoppervlakte en het woningtype opgeslagen.

Maandelijks wordt uit deze gegevens een aantal indicatoren voor de huizenmarkt
berekend, welke hieronder zijn weergegeven.

woningmarkt-maart-2012

Tentoonstelling Schatten uit Rusland

In het 's Landshuis te Hulst is de tentoonstelling Schatten uit Rusland te bewonderen.


In het ’s-Landshuis in Hulst is vanaf 10 april tot en met 23 mei 2012 de tentoonstelling Schatten uit Rusland te bewonderen. Anna Davidenko, Olga Dorosjenko, Irina Kozlovskaya, Tatyana Say en Irina Ushakova afkomstig uit het Russische taalgebied die allen in Zeeuws-Vlaanderen wonen, tonen gezamenlijk hun artistieke prestaties.

Albert Heijn Hulst wordt eerste Zeeuwse groene supermarkt

HULST - Op het dak van de Albert Heijn supermarkt in Hulst worden 176 zonnepanelen geplaatst.


De Hulster grootgrutter is daarmee de eerste Zeeuwse supermarkt die op zo'n grote schaal overschakelt op groene energie.

De energierekening van de Hulster Albert Heijn bedraagt op jaarbasis al gauw zo'n 50.000 euro. De vele koel-vriesinstallaties in de winkel zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de kosten.