Blog

Bibliotheek blijft voorlopig in Den Dullaert

HULST - De gemeenteraad van Hulst is voor het behoud van de bibliotheek in gemeenschapscentrum Den Dullaert in Hulst. Een motie van Algemeen Belang Groot Hulst, ondersteund door de oppositie werd met grote meerderheid aangenomen.

Alleen de VVD ziet graag dat de bieb naar de binnenstad vertrekt.

De oppositie wil de bibliotheek in Den Dullaert houden en ergert zich eraan dat de coalitiepartijen en het college van B en W geen uitspraken doen voor of tegen het behoud van de bibliotheek in Den Dullaert.

Groeve in Nieuw-Namen ontwaakt uit winterslaap

NIEUW-NAMEN - De prehistorische Meester Van der Heijden-groeve in Nieuw Namen ontwaakt uit de winterslaap.


Video


De zeildoeken die de groeve moeten beschermen tegen regen en vorst, zijn afgelopen week verwijderd. Vrijwilligers voerden vandaag allerlei werkzaamheden om de groeve weer toonbaar te maken voor het grote publiek. De groeve is vanaf zondag 1 april tot in het najaar elke dag geopend van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags.

Makelaars houden weer openhuizendagMIDDELBURG - De makelaars houden zaterdag weer een openhuizendag. Dan zetten ruim 56.000 huizenverkopers in heel Nederland hun deuren open voor potentiële kopers.


Het aantal woningen dat meedoet is de afgelopen edities alleen maar gegroeid.Aan de laatste editie deden ruim 50.000 woningen mee. Dat was 30 procent van de 170.000 woningen die toen in de verkoop stonden.

Bieb Hulst: Dullaert of binnenstad

HULST - De discussie over de toekomstige ruimte voor de bibliotheek in Hulst nadert een hoogtepunt.


Voorstanders van verhuizing naar de Houtmarkt, zoals de Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad en de Wijkraad Hulst Binnenstad bestoken de gemeenteraad met brieven. Tegenstanders van die verhuizing maken via handtekeningen en posters kenbaar dat de bieb in Den Dullaert moet blijven.

Directeur Rudi Crombeen van de bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen zegt "als biebman zonder rekening te houden met andere belangen" dat een centrale bibliotheek in de binnenstad de beste perspectieven biedt.

Zangeres Do geeft concert met Young Ones

HULST - Zangeres Do is dit jaar gastartiest bij het jaarlijkse concert van het orkest The Young Ones, op zaterdag 14 april in Den Dullaert in Hulst.

De presentatie is in handen van een goede bekende van het orkest, Danny Rook.
Het concert is opgebouwd rond het thema 'Heaven'. Niet alleen de keuze van de muziek is daarop afgestemd, maar ook de aankleding van de zaal en het podium. Een grote groep vrijwilligers bouwt in drie dagen de Noordhal om in hemelse sferen.

Violist Mathieu van Bellen uit Hulst wint grote internationale prijs

HULST - De Hulster violist Mathieu van Bellen heeft met het Busch Ensemble een internationale prijs gewonnen, de Royal Overseas League Competition 2012.

Het trio met Van Bellen, Omri Epstein en Jonathan Bloxham won een geldprijs en mag 8 mei optreden in de Queen Elizabeth Hall in Londen en later dit jaar op het Edingburgh Festival. Het ensemble is opgericht in 2010. (foto: Alex Rumford)

.

Leerlingen Inghelosenberghe op tv

Sint Jansteen - Groep vijf van basisschool Inghelosenberghe uit Sint Jansteen is binnenkort op televisie te zien.


De klas deed op 12 maart mee aan het televisieprogramma De Schatkamer. In het spelprogramma nemen twee scholierenteams het tegen elkaar op. Tijdens de wedstrijd spelen de teams onder leiding van een teamcaptain behendigheidsspelen en actiespelen in de studio en in attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel.

Scheepshout uit Bierkaai onderzochtHULST- Het scheepshout dat tijdens archeologische opgravingen in De Nieuwe Bierkaai in Hulst ontdekt werd, wordt officieel onderzocht en in kaart gebracht. Twee studenten Maritieme Archeologie, Koen Blok en Yftinus van Popta, van de Rijksuniversiteit Groningen hebben zich over het hout ontfermd.


Duidelijk is geworden dat de planken voor de schepen niet gezaagd zijn, maar gespleten.

Hit-hiphopper Gers Pardoel naar Hulst

HULST - Hit-hiphopper Gers Pardoel (Ik neem je mee, Bagagedrager) komt zaterdag 2 juni naar Hulst, naar Vestrock. De organisatie heeft nog een andere bekende hiphopper geboekt, Kraantje Pappie.


Ook het Antwerpse feestorkest Merdan Taplak is aan de lijst toegevoegd.

Het affiche vermeldt verder de eerder bekend gemaakte namen Go Back To The Zoo, Blaudzun, Customs, Heideroosjes, The Subs Textures, Aks en School Is Cool.

Extra huurverhoging dreigt in Zeeuws-Vlaanderen

Hulst/Terneuzen - Enkele honderden huurders in Zeeuws-Vlaanderen krijgen mogelijk een extra huurverhoging.


Het gaat om mensen die eigenlijk te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Het kabinet wil de huren voor deze groep extra verhogen. Woonstichting Hulst heeft 108 van deze 'scheefhuurders'. Zij krijgen in vanaf 1 juli te maken met de 'gewone' huurverhoging van maximaal 2,3 procent.

Curamus brengt zorg naar centrum Hulst

HULST - Stichting Curamus gaat de zorg dichterbij de mensen organiseren, te beginnen in de Hulster binnenstad.


Voor de cliënten betekent dit dat zij minder vaak in De Blaauwe Hoeve aan de rand van Hulst hoeven te zijn. Dat scheelt veel heen-en-weer gereis. En Curamus hoopt zo ook efficiënter te kunnen werken.

Allereerst komt er een zorgadviespunt in de binnenstad van Hulst.

Dethon Hulst biedt strijk- en wasservice

HULST - Dethon zal in Hulst een was- en strijkdienst aanbieden.


Het reïntegratiebedrijf springt daarmee in op de zorg die veel ouderen hebben over hun was- en strijkwerk.

Tot eind vorig jaar werden die karweitjes vaak gedaan door thuiszorgmedewerkers die bij de ouderen kwamen voor huishoudelijke hulp. De gemeente heeft echter gekort op de thuiszorg, waardoor veel ouderen minder uren hulp krijgen.

Bewoners centrum Hulst willen supermarkt

HULST - Inwoners van de binnenstad van Hulst willen een supermarkt terug in het centrum.
Twee binnenstadbewoonsters, Helma Snuverink en Kitty van Ommen, overhandigden woensdagochtend wethouder Diana van Damme 2751 handtekeningen.

Van Damme beloofde zich in te zetten voor de terugkeer van een supermarkt in de binnenstad. Volgens haar moet er binnen nu en twee maanden duidelijkheid over komen.

Dorpsraad Kuitaart in grote lijnen achter herinrichtingsplan HulsterwegKUITAART - De dorpsraad van Kuitaart schaart zich in grote lijnen achter het herinrichtingsplan van de provincie voor de Hulsterweg (N689).


Veel bewoners willen het liefst een rondweg om Kuitaart waardoor (vracht)autoverkeer helemaal uit het lintdorp geweerd wordt. "Dat zou de mooiste oplossing zijn, maar we willen als dorpsraad wel reëel blijven", zegt dorpsraadsecretaris Werner de Schepper.

Bagijnestraat in Hulst op schop

HULST - De riolering in de Grote Bagijnestraat wordt vernieuwd en tegelijk maakt de gemeente de straat ook toegankelijker voor voetgangers.


De gemeenteraad wordt gevraagd het benodigde geld beschikbaar te stellen.

De bestrating en trottoirs komen op dezelfde hoogte, zoals in de Gentsestraat. Er is voor gekozen om zo weinig mogelijk paaltjes toe te passen en geen goot te leggen.

Bioscoop Hulst opent in oktoberHULST - Projectontwikkelaar Karel Rietbergen opent in oktober drie bioscoopzalen in de voormalige Koning van Engeland aan de Houtmarkt in Hulst.


Verder komen er vijf bowlingbanen, een bioscoop- en theatercafé en een restaurant. De plannen omvatten ook de realisering van koop- en huurappartementen.

Bestrating Nieuwe Bierkaai in Hulst

HULST - Het eind van de werkzaamheden aan de haven in het plan Nieuwe Bierkaai in Hulst is in zicht.


Gisteren is in de Bierkaaistraat begonnen met het bestratingswerk. Dat karwei duurt tot en met vrijdag 6 april. Daarna komen de Vismarkt, de Overdamstraat en de Dubbele Poort aan de beurt. Tegelijkertijd wordt ook de onderkade van de haven bestraat. Als laatste wordt de bestrating bij de Keldermanspoort en op de plaats van het geplande 'bijzondere gebouw' gerealiseerd.