Blog

Beestenmarkt Hulst is dag niet toegankelijk

HULST - De Beestenmarkt in Hulst is donderdag 1 maart afgesloten voor alle verkeer.Op de voormalige locatie van Max Korting worden vier nieuwe woningen gebouwd. Daarvoor moeten funderingspalen worden geboord. Om de veiligheid te garanderen wordt er donderdag ook een parkeerverbod op de Beestenmarkt ingesteld. Dat is van kracht van woensdag 20.00 uur tot donderdag om 17.00 uur.

Paardenkeuring topper van jaarmarkt SteenSINT JANSTEEN - In het verkeersvrije centrum van Sint Jansteen wordt zaterdag 3 maart de traditionele jaarmarkt gehouden.
Hoofdmoot is de aanvoer en keuring van ruim 100 paarden en pony's. Verder staat het dorpsfeest ook in het teken van een expositie van rundvee, kraampjes met oude ambachten, standwerkers, plaatselijke middenstanders, ambulante handelaren en promotie van verenigingen.

Gemeenten zijn doof voor tolprotest

TERNEUZEN/HULST/SLUIS - Natuurlijk is het ongelukkig dat ook Zeeuws-Vlamingen tol moeten betalen voor de Westerscheldetunnel.Maar de besturen van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten voelen niet de aandrang om die kwestie opnieuw op de politieke agenda te zetten.

"We hebben dat gedaan met de Statenverkiezingen in 2011. Daarna is er een democratisch besluit genomen.

Einde aan gratis bus voor 65-plussers in Zeeuws-Vlaanderen

HULST - De provincie wil na twee jaar de stekker uit het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in Zeeuws-Vlaanderen trekken.


De drie gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen proberen de provincie nog wel op andere gedachten te brengen. Vanwege het grote succes vinden ze dat de gratis bus moet blijven. Maar bij de provincie is het geld op.

De proef met het gratis openbaar vervoer loopt per 1 maart af.

Vos verkent achtertuin HulstHULST – Met de strenge winterkou durven de vossen steeds dichter bij de bewoonde wereld te komen. Mia Kaijser ontdekte er een in haar achtertuin aan de Poorterslaan in Hulst.
Haar man Peter dacht eerst dat er een kat door de tuin liep, maar het bleek tot hun grote verrassing een vos te zijn. "Dat zie je niet vaak", zei Mia Kaijser zondag. Ze heeft de roodharige rover daarom ook op film vastgelegd.

Haulez viert carnaval !!!

Het kantoor van Haulez Vastgoed is in verband met Carnaval gesloten van zondag 19 t/m dinsdag 21 februari.

Twijfels over supermarkt in centrum Hulst

HULST - De oppositie in de Hulster gemeenteraad twijfelt of er nog wel een supermarkt terug komt in de binnenstad van Hulst.


Er wordt al lang over gesproken, maar wethouder Diana van Damme-Fassaert kon ook deze week in de commissie Ruimte nog geen witte rook laten opstijgen.

Sinds Albert Heijn vorig jaar uit de binnenstad verhuisde naar het Stationsplein is er geen supermarkt meer.

Bouw gezondheidscentrum Clinge afgeblazen

CLINGE - De initiatiefnemers van een nieuw gezondheidscentrum in Clinge hebben hun plannen stopgezet.


Er zijn naar hun mening uiteindelijk onvoldoende zekerheden over de toekomstige exploitatie ervan.

"We moeten een investeringsbeslissing nemen voor tien jaar of verder", zegt Pol van de Vijver, sectormanager Vastgoed Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. "Alle participanten zijn bij elkaar geweest en in het huidige klimaat vinden we het niet verantwoord om een handtekening te zetten onder het bouwcontract.

Hulst zoekt vrijwilligers voor nieuwe IJsclub

Hulst - De schaatskoorts heeft ook in Hulst toegeslagen. Eric d'Hooghe van Brasserie Hoogerop, Alex van Alphen en coördinator van Hulst in Beweging Marc de Haas zien het al helemaal voor zich: een stempeltocht, schaatsestafette en zelfs een ijshockeywedstrijd op de binnen- en buitenvest.


Voor verwezenlijking van al deze wensen zijn veel vrijwilligers nodig, beaamt De Haas: "We zoeken mensen om de vest schaatsklaar te maken, maar vooral ook om mee te denken over leuke activiteiten.

Eén loket voor Wabo nodigBREDA - Het Zeeuwse bedrijfsleven is gebaat bij één loket voor de de omgevingswet Wabo. In die wet zijn 24 verschillende bouw-, milieu-, natuur- en monumentenvergunningen ondergebracht.


In de praktijk blijkt dat aanvragen nogal traag worden behandeld en over te veel schijven (lees overheden) lopen. Het zou goed zijn als de Wabo onder één bevoegd gezag komt met één loket voor de uitvoering van de wet.

Woningmarkt nieuwsbrief januari 2012

De woningmarktcijfers van januari 2012 zijn bekend.
In de bijlage vindt u het overzicht met de meest actuele woningmarktcijfers en trends.

woningmarkt-januari-2012
HuizenZoeker.nl doorzoekt de volgende huizensites:
Funda, Huislijn, Vbo, Era, Remax, Makelaarsland, VastgoedPro, Garantie Makelaars, WitteWoning Makelaars, Pararius, MVA, MHV, Niki, DirectWonen, MHVIZ, JAAP.