Blog

VEH: hogere waterschapslasten huiseigenaren

Volgend jaar betalen eigenwoningbezitters bijna 3 procent hogerewaterschapslasten, meer dan het verwachte inflatiecijfer van 2 procent. Dit heeft Vereniging Eigen Huis berekend.

Gemiddeld bedraagt de rekening voor 'droge voeten en schoon water' 313 euro per huishouden met een eigen woning. Omdat waterschappen onvoldoende samenwerken met gemeenten en drinkwaterbedrijven blijven concrete kostenbesparingen uit.

Ambras ontvangt Cultuurprijs van Kunstraad Hulst

HULST - Volksmuziekgroep Ambras heeft zaterdag de Culturele Prijs ontvangen van de Kunstraad Hulst.


Die reikt zo'n prijs jaarlijks uit. Dat Ambras winnaar was, werd al in oktober bekend. De feestelijke uitreiking was zaterdagmiddag in het Hulster stadhuis. Ambras ontving een geldbedrag, een oorkonde en een beeld van Reynaert. De Kunstraad bestaat uit zeven inwoners van de gemeente Hulst met een culturele achtergrond.

Binnen een jaar weer bioscoop in Hulst

HULST - Als de procedures een beetje vlotjes verlopen heeft Hulst binnen een jaar weer een bioscoop.


Dat is de overtuiging van projectontwikkelaar Karel Rietbergen, eigenaar van de voormalige Koning van Engeland en enkele andere gebouwen aan de Houtmarkt in Hulst.

Rietbergen kwam deze week zijn nieuwe plannen voor de realisering van een vermaakcentrum toelichten in de commissie Ruimte.

Hulst wil bouw varkensstallen voorkomen

HULST - De gemeente Hulst haalt alles uit de kast om de bouw van twee megavarkensstallen bij Hengstdijk en Vogelwaarde te voorkomen.


Wethouder Diana Van Damme-Fassaert beloofde dat in de commissie Ruimte. De PvdA-fractie dient komende raadsvergadering een motie in om B en W nog eens extra aan te sporen.

Het gaat om aanvragen van Brabantse varkensboeren voor de bouw van twee varkensstallen met elk 6720 varkens aan de Rummersdijkstraat en de Kamperweg.

Hulst kapt bomen die graven beschadigen

HULST - De Japanse sierkersen die met hun wortels de monumentale graven op de begraafplaats aan de Glacisweg/Zoutestraat beschadigen worden gekapt.


Wethouder Diana van Damme-Fassaert zei dat in de commissie Ruimte. Op de begraafplaats liggen meer dan zestig graven die op de rijksmonumentenlijt staan. De oudste dateren uit omstreeks 1800. Een aantal graven is beschadigd door boomwortels. "We zullen er op toezien dat die bomen tijdig gekapt worden, zodat ze geen bedreiging meer vormen.

Met de bus naar de supermarkt

HEIKANT - Inwoners van Heikant kunnen vanaf dinsdag 13 december eens in de vier weken per busje naar Hulst om boodschappen te doen, in combinatie met een etentje in brasserie Truffino in de Blaauwe Hoeve.


Stichting Welzijn Hulst start met een experiment met een 'boodschappenplusbus'. Heikant is gekozen, omdat hier de buurtbus niet komt er er ook geen supermarkt is. De bus vertrekt om 11.

Nieuwe Bierkaai krijgt steeds meer vorm

HULST – De Nieuwe Bierkaai krijgt steeds meer vorm. Het betonwerk voor de kademuren en funderingen van de bruggen is gestort en inmiddels is gestart met het metselwerk.


Deze maand worden ook de twee bruggen geplaatst die over de nieuwe haven komen te liggen. Om de waterkwaliteit straks op peil te kunnen houden, komt er een waterinlaat nabij de Vismarkt. Vanaf daar stroomt het water richting Keldermanspoort, waarna het via een leiding in de Vest stroomt.