Blog

Gemeente Hulst: Overschot 2011 is al voor de helft op

HULST - De gemeente Hulst denkt dit jaar te kunnen afsluiten met een voordelig saldo op de begroting van ruim 382.000 euro.


De helft daarvan is echter bij voorbaat al besteed. Dat blijkt uit de Najaarsnota, die in december door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Uit het overschot wordt de tegenvaller van 165.000 euro betaald bij de aanleg van het fietspad van Heikant naar Sint Jansteen.

Hulst pakt onderhoud wegen aan

HULST - De gemeente Hulst wil de komende jaren het achterstallig onderhoud aan wegen terugbrengen.


Tot en met 2014 is er jaarlijks een extra bedrag van 100.000 euro beschikbaar, wat overeenkomt met een investeringsruimte van 1,1 miljoen euro.

Er is een meerjareninvesteringsplan gemaakt tot en met 2015. Volgend jaar wordt de Molenstraat in Clinge aangepakt en tevens de riolering vervangen.

Rechter geeft groen licht voor sportkooi in HulstHULST - De rechtbank in Middelburg heeft het bezwaar tegen de door de gemeente verleende vergunning voor het bouwen van een sportkooi in de wijk Groote Kreek in Hulst afgewezen.


"Een en ander betekent dat nu, na vier jaar procedures doorworstelen, eindelijk begonnen kan worden met de bouw", zegt secretaris Otto Vosveld van de wijkraad Hulst-Zuid. De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen.

Welstandscommissie niet meer verplicht

Gemeenten hoeven bij het beoordelen van bouwplannen binnenkort geen advies meer te vragen aan een welstandscommissie. Het mag wel, maar hoeft niet.

Dat schrijven minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) aan de Tweede Kamer.

Met het besluit lopen de ministers vooruit op de nieuwe Omgevingswet. Verdere vereenvoudiging van het welstandstoezicht zal in die nieuwe wet vorm krijgen.

Ontwikkelaar vermaakcentrum Hulst failliet

HULST - Rietbergen Concept Vastgoed, de ontwikkelaar van het vermaakcentrum aan de Houtmarkt in Hulst, is door de rechtbank in Arnhem failliet verklaard.


Het faillissement heeft echter volgens de gefailleerde directeur Karel Rietbergen geen gevolgen voor bouw van het geplande vermaakcentrum.

"Het vermaakcentrum komt er, maar in wat afgeslankte vorm. Dit was al eerder besloten en heeft niks van doen met het faillissement", zegt Rietbergen.

Gunstige leningen voor behoud niet-woonhuismonumenten

Monumenteneigenaren kunnen voortaan gunstige leningen tegen lage rente aanvragen  voor de restauratie van niet-woonhuismonumenten zoals fabrieken en kerken. Voor deze restauratiefondsplus-hypotheek stelt staatssecretaris Zijlstra vanaf 2012 jaarlijks zo’n €17 miljoen beschikbaar.


Een dergelijke regeling bestaat al enige jaren voor woonhuismonumenten waar het een succes is.

Ouderen Hulst raken vervoerspas kwijt

HULST - Meer dan honderd ouderen en gehandicapten uit de gemeente Hulst raken per 1 januari hun pasje voor het Wmo-vervoer kwijt, omdat ze een te hoog inkomen hebben.

Aanleiding is een controle die is uitgevoerd bij in totaal 766 gebruikers van het Wmo-vervoer in de gemeente Hulst. De betrokkenen hebben hebben daarover bericht gekregen en als gevolg daarvan is grote onrust ontstaan. Inmiddels zijn er al handtekeningenacties gestart.

Verbindingsweg Hulst geopend

HULST - In Hulst is donderdag de nieuwe verbindingsweg tussen het Stationsplein en de Absdaalseweg officieel geopend. De ontsluiting moet voor een betere doorstroming zorgen voor het verkeer op het knooppunt het Scharnier, vanwege de vele opstoppingen ook wel de Knossel genoemd.


Op het scharnier komt verkeer van en naar de binnenstad en de winkels op het Back-terrein samen.Vooral op zondagen en op Belgische feestdagen, als veel zuiderburen naar Hulst komen, staat het verkeer er vaak muurvast.

Donner: geen geld voor Starterslening

Minister Donner (Binnenlandse Zaken) ziet geen ruimte om geld vrij te maken voor leningen aan starters op de woningmarkt. Donner zei dit vandaag in antwoord op vragen van D66. Onder meer de NVM had hierop aangedrongen, omdat starters als aanjagers fungeren voor de woningmarkt.


"Ik ben zeer gevoelig voor het belang en de positie van starters op de woningmarkt. Tegelijk worden de drempels voor toetreding in deze periode vooral verlaagd door de lagere huizenprijzen en de groei van het aanbod.

NHG tot juli volgend jaar op € 350.000

DEN HAAG - De Nationale Hypotheek Garantie blijft nog een tijdje langer op € 350.000. Het kabinet is bereid de hogere norm te verlengen tot 1 juli volgend jaar en daarna geleidelijk af te bouwen naar het niveau van voor de crisis'. Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) zei dat donderdag tegen Radio 1.

Het vorige kabinet verhoogde in 2009 wegens de economische crisis de grens voor de hypotheekgarantie tijdelijk van € 265.

Nederland onder vuur om energielabel

De Europese Commissie heeft Nederland in gebreke gesteld vanwege de halfslachtige manier waarop een richtlijn voor energiebesparing in gebouwen is ingevoerd. Nederland kan een boete van miljoenen euro's krijgen, schreef NRC handelsblad zaterdag.

De invoering van het verplichte energielabel voor woningen verloopt rommelig, stellen deskundigen. Van de vijf miljoen particuliere koopwoningen hebben er naar schatting slechts 70 duizend een energielabel.

Toch meer hypotheek voor laag verdienende tweeverdieners

Tweeverdieners met relatief lage inkomens kunnen vanaf volgend jaar toch meer lenen bij de bank voor de aankoop van een huis.

Als gevolg van nieuwe voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen zij tot €30.000 meer lenen. De Nederlandse banken hebben hiermee ingestemd.

Restaurant Roes in Hulst krijgt Bib Gourmand

HULST - Restaurant Roes in Hulst is door 'eetbijbel' de Michelingids bedeeld met een Bib Gourmand; een eervolle vermelding voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding (drie gangen voor maximaal 35 euro). Roes is het enige restaurant in Oost-Zeeuws-Vlaanderen met een Bibendum.

Auberge des Moules in Philippine heeft al langer een Bib. Een Bib wordt ook wel aangeduid als 'halve ster'.

Winnaar actie bouwbeurs is Ward de Jong uit Hulst.

Tijdens de bouwbeurs in Den Dullaert hebben jullie het gewicht kunnen schatten van de dakpannen.De opdracht was: schat het gewicht van de dakpan x het huisnummer van Haulez Vastgoed.

De juiste oplossing is: 2,203kg x 53 = 116,76kg.

De winnaar van deze actie is Ward de Jong uit Hulst! Proficiat Ward!!!

Ward heeft een waardebon gewonnen van De Verfmolen t.

Buutreedners Hulst blijven bij vijf uitvoeringenHULST - Vanwege het succes van het afgelopen jaar zal het komende Hulster Buutreednersfestival ook weer bestaan uit vijf uitvoeringen.


De zaterdag-matinee stond vorig jaar op het program vanwege het 44-jarig bestaan van carnavalsvereniging AHC De Vossen. "Aangezien de vijf voorstellingen binnen een week waren uitverkocht en het ons als buutreedners niet té zwaar was gevallen, hebben we besloten opnieuw vijf uitvoeringen te verzorgen", zegt Evert Verwer van het buutbestuur.