Blog

Willibrordusschool Hulst legt zich neer bij afketsen nieuwbouw school

HULST - De commissie 'Huisvesting Sint Willibrordusschool' legt zich er bij neer dat de plannen voor het bouwen van een nieuwe basisschool niet doorgaan.


Het Hulster college van burgemeester en wethouders kiest voor groot onderhoud aan de huidige school, de enige basisschool in de Hulster binnenstad.

"Wij vinden het jammer dat de eerder gemaakte plannen om centraal in ons voedingsgebied een nieuwe school te bouwen, niet doorgaan.

Nacht van de Nacht 2011

In de gemeente Hulst vindt op zaterdag 29 oktober 2011 een nachtelijke wandeling over de vestingwallen en de buitenvest plaats.Op zaterdag 29 oktober 2011 vindt voor de 7e keer de Nacht van de Nacht plaats met nachtactiviteiten in alle Nederlandse provincies. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en het belang van de duisternis.

Nieuwe riolering voor straten in Sint Jansteen

SINT JANSTEEN - De riolering in de Prins Hendrikstraat, de Burg. IJsebaertstraat en een gedeelte van de Hemelstraat in Sint Jansteen moeten worden vernieuwd.


De eerste twee straten worden ook heringericht. Vooruitlopend vervangt Delta vanaf deze week de water- en gasleidingen in de straten.

Op maandag 31 oktober beginnen dan de eigenlijke werkzaamheden voor de herinrichting.

Nieuwe telefooncentrale Haulez Vastgoed

Aanstaande donderdag en vrijdag (20 en 21 oktober 2011) is Haulez Vastgoed in verband met het vernieuwen van de telefooncentrale op het vaste telefoonnummer (0114-630893) niet bereikbaar.

Door al deze vernieuwingen is Haulez Vastgoed gedurende deze 2 dagen enkel bereikbaar op 06-51079877 (voor buitenland 0031-6-51079877).

Mailen kan ook naar: info@haulezvastgoed.nl.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

Drie inwoners Hulst krijgen pelgrimstas

HULST - Maria Mortier-de Coninck uit Sint-Jansteen, Jo de Poorter uit Vogelwaarde en Jan Boonman uit Hulst hebben zaterdagmiddag een pelgrimstas gekregen van burgemeester Jan-Frans Mulder.


De pelgrimstas is een pluim voor mensen die zich op bijzonder wijze inzetten voor de gemeenschap. Mortier-de Coninck is een bekende in het Steense verenigingsleven, De Poorter is dat op zijn beurt in Vogelwaarde.

Boodschappenbus voor ouderen in HulstHULST - Als proef is Stichting Welzijn Hulst gestart met een 'boodschappenbus'.


Vanaf dienstencentrum de Lieve aan de Broodmarkt in Hulst kunnen ouderen iedere vrijdagochtend om 10.00 uur met het busje mee naar de winkels aan het Stationsplein. Het initiatief is mede ingegeven door het vertrek van de AH-supermarkt uit de binnenstad. Wie mee wil moet zich vooraf aanmelden via telefoonnummer 0114-313439.

PvdA: overdrachtsbelasting starters afschaffen

De overdrachtsbelasting voor starters moet vanaf januari volgend jaar tijdelijk worden afgeschaft. Dit bepleit oppositiepartij PvdA. De partij is van mening dat uiteindelijk 'de verhuisboete' zelfs helemaal moet verdwijnen.

De maatregel voor starters moet de woningmarkt op gang brengen, zo meent PvdA-Kamerlid Jacques Monasch. "Als die maar weer gaan kopen, heeft dat een groot effect en komt de markt in beweging.

Parkeerboetes Hulst fors hoger

HULST - Foutparkeerders gaan in Hulst volgend jaar aanzienlijk meer betalen.


Burgemeester en wethouders willen de parkeerboetes optrekken van 46 naar 52 euro. Daarnaast gaan ook de tarieven voor verschillende soorten parkeervergunningen flink omhoog.

Dit jaar ging het tarief van de parkeerschijf al van 25 naar 30 euro en volgend jaar komt er nog eens vijf euro bij. Daar staat tegenover dat je voor dat bedrag dagelijks drie uur mag parkeren in plaats van twee uur.

Onderhoud stadsmolen Hulst

De Hulster stadsmolen krijgt een grondige onderhoudsbeurt.Vanaf maandag 10 oktober 2011 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de stadsmolen van Hulst. Op de kop van de molen heeft roestvorming plaatsgevonden en dit moet worden verwijderd.

Medio volgende week worden de wieken van de molen gelicht. Door het laten zakken van de wieken (iets meer dan één meter) is de kop van de molen beter bereikbaar en kan de roest worden verwijderd.

Arek verhuist naar bedrijventerrein Hogeweg Hulst

HULST - Arek huis-aan-huisreclame verhuist volgend jaar van hun huidige stek in een woonwijk in Sint Jansteen naar een gloednieuw pand op bedrijventerrein Hogeweg in Hulst. De buren van Arek in Sint Jansteen, de familie Van Spaandonck, kan weer gerust slapen.Het stel ondervond naar eigen zeggen zoveel (geluids)overlast van het bedrijf dat afgelopen april het NCRV-televisieprogramma De Rijdende Rechter werd ingeschakeld.

Brandweer Hulst komt op huisbezoek met tips

HULST - Inwoners van de gemeente Hulst kunnen deze maand de brandweer op visite vragen.


Die controleert de woning dan op brandveiligheid. Tijdens het bezoek krijgen bewoners adviezen en tips over het brandveilig maken van hun huis: waar het beste rookmelders kunnen worden gehangen en wat te toen bij het uitbreken van brand. 
Het huisbezoek vindt plaats in het kader van de Nationale Brandpreventieweken die deze maand worden gehouden.

Action in oud pand AH in Hulst

HULST - Koopjeswinkel Action vestigt zich in het oude pand van Albert Heijn aan het 's-Gravenhofplein in de Hulsterse binnenstad.Wethouder Diana van Damme verwacht dat het nieuwe Action-filiaal al over twee, drie weken de deuren zal openen. De Action blijft in elk geval tot 2014 in de oude AH. De bewoners boven de winkel die dreigden te moeten verhuizen, kunnen zeker ook tot die tijd in hun appartement blijven.