Blog

Rookworst slager Valent 'goud' waardCLINGE - Tijdens de landelijk rookworstkeuring is de rookworst van Keurslager Patrick Valent uit Clinge met goud bekroond.


Keurmeesters keurden de rookworsten op onderdelen als smaak, geur, samenstelling en uiterlijk. De darm moet knapperig zijn en mooi goud-geel van kleur. Bovendien moet de worst voldoende rooksmaak en geur hebben.

Filmhuis Hulst wordt dit seizoen wegens succes geprolongeerdHULST - Het Filmhuis Hulst krijgt vanwege het succes van het eerste jaar een vervolg.


"Veel mensen hebben inmiddels op vrijdagavond hun weg gevonden naar het Reynaertcollege aan de Zoutestraat in Hulst", zegt coördinator Cor Crans van het Filmhuis Hulst. "Voor het komende winterseizoen 2011-2012 zijn er opnieuw zes eerste vrijdagavonden van de maand gereserveerd voor de betere kwaliteitsfilm.

Pleidooi educatiecentrum Bierkaai

HULST - De archeologische vondsten in de Bierkaai en het oude Hulster stadsarchief moeten samen ondergebracht worden in een educatief centrum.


Daarvoor pleit de Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst.
De stichting heeft ook al een locatie op het oog, het al lange tijd leegstaande oude monumentale bankgebouw van de ING aan de Steenstraat. "Met name het keldergedeelte met zijn kluizen schijnt bijzonder geschikt te zijn om de oude stadsarchieven te bergen terwijl de diverse verdiepingen, volgens ons, geschikt zijn om als expositieruimte te dienen", schrijven voorzitter Jan Niesten en secretaris Jaap van Zijderveld aan het gemeentebestuur.

Infoavond bestemmingsplan woningen caravancentrum Kapellebrug

Op donderdag 15 september 2011 vindt een inloopavond plaats over het ontwerp bestemmingsplan “Woningen caravancentrum Kapellebrug”.


Vanaf 18.30 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden in het stadhuis te Hulst de plannen inzien en zienswijze kenbaar maken. Het plangebied ligt tussen de Gentsevaart (oostelijk) en de Sint Janstraat (westelijk) in de kern Kapellebrug. Het gaat om het perceel van het voormalige Caravancentrum Zuid Nederland.