Blog

Binnenstad Hulst afgesloten

HULST - De binnenstad van Hulst is komende zaterdag en zondag tijdens de Vestingdagen van 10.00 tot 19.00 uur afgesloten voor het verkeer.


De afsluiting is nodig om de activiteiten mogelijk te maken en de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen.
De Grote Markt wordt al vanaf vrijdagochtend acht uur op 26 augustus afgesloten, het 's Gravenhofplein om acht uur 's avonds.
Zaterdagavond zijn het Cornelis de Vosplein, de Lange Nieuwstraat en een deel van de Grote Bagijnestraat ook vanaf negen uur tot een uur 's nachts dicht voor het verkeer.

Doop stadsreus Maximiliaan in Hulst

HULST - Op de eerste dag van de Vestingdagen in Hulst, komende zaterdag, trekt 's middags een bonte stoet door de binnenstad, een stoet van reuzen.


Eén van die reuzen is een splinternnieuwe reus van Hulster makelij, stadsreus Maximiliaan van Oostenrijk. Op initiatief van stichting Reus Hulst is een enorme pop gemaakt van deze Oostenrijkse keizer die Hulst in de vijftiende eeuw redde uit de handen van vernielzuchtige Gentenaren.

Archeologen ontdekken oudste schip van zeeland in de bierkaai in Hulst


HULST - Bij de graafwerkzaamheden aan de Bierkaai in de Hulst is een 13e-eeuws schip aangetroffen. Het is het oudste schip dat tot nu toe in Zeeland is gevonden.
De boot is volgens archeologe Nathalie van Jole gebruikt als fundament voor een woning. "We weten zeker dat die woning uit de 13e eeuw is en uit die periode dateert ook het aardewerk dat we gevonden hebben.

Wijk Nieuw Hulst krijgt facelift

HULST - Woonstichting Hulst maakt een begin met de herstructurering van de wijk Nieuw Hulst.


Op de plaats van de inmiddels gesloopte 18 huizen in de Van der Leyenlaan en Waghemakerestraat worden 12 moderne woningen gebouwd. De oude huizen dateerden uit 1951.

"We willen meer licht, lucht en ruimte in de wijk", zegt directeur Jos Valckx van Woonstichting Hulst. "Daarom komen er ook minder woningen terug dan er stonden.

'Service bibliotheek verbetert juist'

HULST - De veranderingen die in de gemeente Hulst op stapel staan in het bibliotheekwerk, betekenen zeker geen achteruitgang van de dienstverlening.


Die gaat er eerder nog op vooruit, zegt directeur Rudi Crombeen van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Met name in Vogelwaarde, waar de SP actie voert om de bibliotheek in zijn huidige vorm te behouden, is dat het geval, volgens Crombeen.

Jeugd Hulst bakt pannenkoeken voor ouderen.HULST: De 81-jarige Thea Sponselee schoof donderdagochtend al snel aan tafel voor een pannenkoek met een kopje koffie.

Jeroen (13) en Xandra (7) serveerden Thea een door hen zelf gebakken lekkernij. In het verzorgings- en verpleeghuis de Blaauwe Hoeve kwamen 's morgens 19 kinderen van de Jeugd Vakantie week Hulst op snuffelstage. Samen met zo'n 15 bewoners van de Blaauwe Hoeve maakten de jongeren schilderijtjes op canvas en bakten ze pannenkoeken voor een lekker hapje tussendoor.

Bierkaai geeft geheimen van het oude Hulst prijsHULST - Hulstenaren en dagjesmensen zijn zo langzamerhand vertrouwd met een steeds veranderend aangezicht van de put waar De Nieuwe Bierkaai moet komen.

Het archeologenteam legt met minutieus graafwerk steeds meer geheimen van het oude Hulst bloot; van resten van bruggen, huizen en riolen tot putten en funderingen Het pronkstuk: de oude haven zelf.


Er zijn tien prof-archeologen van ingenieursbureau Arcadis, bijgestaan door tien leden van de Werkgroep Archeologie Hulst op de site aan het werk.

Hulst genomineerd voor titel Beste Binnenstad en Dorpskern

In de categorie grote steden zijn Tilburg, Haarlem en Eindhoven genomineerd. Hulst, Venray en Schagen strijden om de titel Beste Dorpskern.

Het binnenhalen van de titel kan van grote waarde zijn. Bergen op Zoom werd enkele jaren geleden uitgeroepen tot Beste Binnenstad. Dat leverde veel extra bezoekers op.

Accepteer hoge kosten notaris niet

Vereniging Eigen Huis hoort klachten van haar leden over de hoge kosten die notarissen berekenen voor terugvragen van teveel betaalde overdrachtsbelasting. Het lijkt erop dat er notarissen zijn die op deze manier willen meeprofiteren van de verlaagde overdrachtsbelasting.

Op 1 juli heeft het kabinet, mede op ons aandringen, besloten dat de overdrachtsbelasting, die de koper van een huis betaalt, een jaar lang wordt verlaagd van 6% naar 2%.