Blog

Gemeente Hulst eert levensredders

HULST - De gemeente Hulst gaat levensredders huldigen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden burgers uit de gemeente Hulst, die door kordaat ingrijpen het leven van een medemens hebben gered, in het zonnetje gezet.


Jaarlijks worden in ons land vele mensen gered door tijdig ingrijpen van burgers.


Omdat ze direct starten met reanimeren bij een hartaanval bijvoorbeeld, of als ze iemand uit een brandend huis of een auto te water halen.

Flinke groei hypotheekproductie

De hypotheekproductie is in de eerste zes maanden van dit jaar met 21 procent gegroeid ten opzichte van de eerste helft van 2010. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster. 

Tot en met juni werd voor 35,7 (29,4) miljard euro aan woninghypotheken ingeschreven. De junimaand zelf lijkt met een productiedaling echter alweer een kentering te brengen. Het aantal nieuwe inschrijvingen vertoont een minder sterke stijging: met ruim 11% tot 129.

Raad van State buigt zich over komst landgoed Sint Jansteen

DEN HAAG/SINT JANSTEEN - De Raad van State beslist over twee weken of het bestemmingsplan voor de aanleg van landgoederen aan de Heerstraat in Sint Jansteen van tafel wordt geveegd of dat initiatiefnemer Harold de Beule de schop in de grond mag steken. De hoogste bestuursrechtbank buigt zich nu over het beroepsschrift dat omwonende Bennie van Goethem heeft ingediend tegen het bestemmingsplan.


Van Goethem woont honderd meter van de grens van het toekomstige domein nabij natuurgebied De Schommeling.

Nieuwe Bierkaai Hulst heeft er nog een attractie bijHULST - De Nieuwe Bierkaai in de Hulster binnenstad is al een attractie op zich dankzij alle archeologische opgravingen.


Een bezienswaardigheid is daar dinsdagochtend aan toegevoegd, een informatiecentrum over het, zeker voor Hulst grootschalige stadsvernieuwingsproject.
Wethouder Diana van Damme mocht de opening verrichten, simpelweg door de sleutel open te draaien van de deur op de bovenverdieping van de bouwkeet bij de Keldermanspoort.

Reiniging en inspectie riolering 2011

Van 8 augustus t/m 16 september 2011 wordt in een aantal kernen de riolering geïnspecteerd en gereinigd.


Jaarlijks wordt in de gemeente Hulst een deel van de riolering gereinigd en geïnspecteerd. De riolering wordt gereinigd door onder hoge druk water in het riool te spuiten. Daarbij zuigt een vacuümwagen het water en los gespoten vuil op. Na de reiniging zal de bestaande toestand van een deel van de riolering via een mobiele camera worden vastgelegd.

Beeldentuin Hulst

Wethouder van Cultuur, de heer F. van Driessche, opent zaterdag 9 juli 2011 de beeldentuin

Op zaterdag 9 juli 2011 om 11.00 uur opent wethouder F. van Driessche van cultuur de beeldentuin in de tuin van ’s-Landshuis te Hulst. In de tuin zijn beelden van Leopold Colman en gedichten van Els Verhelst te bewonderen.Het zijn erg diverse beelden, zowel qua thema als materiaalgebruik.

Voorbereidingen voor aanleg van fietsroute

HEIKANT - Waterschap Scheldestromen begint maandag met de aanleg van de fietsroute tussen Heikant en Sint Jansteen. Tot de bouwvakantie (25 juli) worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.


De rest van het werk wordt daarna (vanaf 15 augustus) aangepakt. De fietsroute, die korter en veiliger is dan de huidige verbinding, is half oktober gereed. Vooral voor schoolgaande fietsers, recreatieve fietsers, skeeleraars en wandelaars is de nieuwe route een verbetering.

Werkzaamheden kruising Columbuslaan/Marco Pololaan te Hulst

Vanaf maandag 11 juli 2011 starten werkzaamheden op de kruising van de Columbuslaan en Marco Pololaan te HulstOp de kruising Columbuslaan / Marco Pololaan te Hulst wordt een attentievlak aangelegd.Op maandag 11 juli 2011 starten de werkzaamheden. Naar verwachting nemen deze tot en met vrijdag 15 juli 2011 in beslag. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.

Feestelijk ontbijt vrijwilligers

Vrijwilligers in de gemeente Hulst kunnen zich aanmelden voor een feestelijk ontbijt op zaterdag 3 september 2011 in restaurant La Place bij Morres te Hulst.De gemeente Hulst heeft ontelbare vrijwilligers die zich inzetten voor goede doelen, zieke medemensen, sportclubs, muziekverenigingenen andere organisaties. Zij staan altijd voor een ander klaar en doen dit met liefde, plezier èn geheel belangeloos.

Afsluiting Houtenkwartier te Hulst

Aan het Houtenkwartier gaan herstel werkzaamheden plaatsvinden.
Gedurende de onderhoudsperiode van het werk Herinrichting Minderbroedersstraat en het Houtenkwartier is gebleken dat er herstel werkzaamheden moeten plaats vinden.

Op donderdag 7 juli 2011 starten de werkzaamheden. Naar verwachting nemen deze tot en met vrijdag 8 juli 2011 in beslag. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.

Eichholtz: “Sterk effect overdrachtsbelasting”

Professor Piet Eichholtz van de Universiteit Maastricht denkt dat de verlanging van de overdrachtsbelasting naar 2 procent de komende maanden een sterk effect zal hebben. Hij vermoedt bovendien dat deze permanent wordt. “Minister Donner heeft aangekondigd dat deze maatregel voor een jaar van kracht is, maar ik denk dat dit blijvend is. De huizenprijzen zullen zich aanpassen. Geen politicus draait deze maatregel dan nog terug.

Schijf en kraskaart in Hulst duurder

HULST - De prijzen van parkeerschijfvergunningen en parkeerkraskaarten in Hulst gaan volgend jaar waarschijnlijk flink omhoog.


Dat blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad over de stand van zaken rond de parkeeropbrengsten.

Daarin signaleert het college de trend dat een toenemend aantal mensen kraskaarten of een parkeerschijfvergunning koopt, in plaats van geld in de automaten en parkeermeters te stoppen.

Afsluiting Dubbele Poort

7 en 8 juli 2011 is de Dubbele Poort in verband met werkzaamheden afgesloten voor het verkeer.Vanaf donderdag 7 juli 2011 wordt de Dubbele Poort in Hulst afgesloten voor doorgaand verkeer.Het betreft het gedeelte van de straat tussen de Bierkaaistraat en de Overdamstraat. De afsluiting is nodig in verband met het afspannen van trekankers aan de soilmixwanden voor de nieuwe haven.

Overdrachtsbelasting 1 jaar verlaagd naar 2%

Het kabinet gaat de overdrachtsbelasting verlagen tot 2 procent. Dit werd donderdagavond bekend. De maatregel gaat op 1 juli in en is een jaar van kracht. Huizenkopers gaan dankzij deze maatregel er duizenden euro’s op vooruit. De NVM is bijzonder verheugd en verwacht snel zichtbare effecten op de markt.

“Het kabinet heeft hiermee een fantastische stap gezet om de woningmarkt op gang te helpen”, stelt NVM-woordvoerder Roeland Kimman.