Blog

Bestemmingsplan Perkpolder onherroepelijk

De Raad van State heeft op woensdag 29 juni 2011 uitspraak gedaan over de beroepen tegen het bestemmingsplan Perkpolder. De ontwikkelingen die voorzien zijn, kunnen worden uitgevoerd.
Het bestemmingsplan Perkpolder heeft betrekking op het voormalige veerplein Perkpolder, de veerhaven en omliggende polders. Op 20 november 2008 heeft de gemeenteraad van Hulst het bestemmingsplan vastgesteld.

Informatieavond Vermeerplein te Clinge

In Malpertuus te Clinge vindt op 7 juli 2011 een informatieavond plaats over het ontwerp bestemmingsplan Vermeerplein in Clinge.

Op donderdag 7 juli 2011 vindt een inloopavond plaats over het ontwerp bestemmingsplan Vermeerplein te Clinge. Vanaf 18.30 tot 21.00 uur kan iedereen binnenlopen in gemeenschapscentrum Malpertuus, gelegen aan de Malpertuuslaan 6 te Clinge, om zich te laten informeren.

Werkzaamheden Abel Tasmanstraat te Hulst

In de Abel Tasmanstraat vinden in juli 2011 wegwerkzaamheden plaats.Het wegdek, parkeervakken en de trottoirs in de Abel Tasmanstraat te Hulst dienen te worden herbestraat. Op maandag 4 juli 2011 starten de werkzaamheden. Naar verwachting nemen deze tot en met vrijdag 15 juli 2011 in beslag. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.

Snelle aanpak opstoppingen Kapellebrug

HULST - De verkeersproblemen bij de grensovergang in Kapellebrug worden snel aangepakt.Het is het eerste project waarin het nieuwe grensoverschrijdende samenwerkingsverband EGTS Linieland van Waas en Hulst de tanden zet. Gisteren werd in Sint-Gillis-Waas de Europese Groepering voor Territoriale Samenwerking (EGTS) officieel opgericht en stond Kapelle- brug al meteen op de eerste vergaderagenda van de Linieraad.

Muzikaal spektakel op dweildag in HulstHULST - Zondag 19 juni vindt de achttiende editie van de Hulster Dweildag plaats. Dan komen minimaal vijftien dweilbands uit Zeeland, Brabant en Limburg naar het geografisch niet eens zo gunstig liggende Hulst afgezakt. Op de dweildag in Hulst komt geen sleet. Het concept en het draaiboek bleken de afgelopen jaren helemaal in orde en daarom zijn er weinig veranderingen aangebracht.


Mede-organisator Wilco Dobbelaar: "Wat goed is, moet je niet veranderen.

Vestrock wil niet té groot worden

HULST - Vestrock beleefde zaterdag een zeer succesvolle tweede editie.


Niettemin wil de organisatie ervoor waken dat het festival in Hulst al te groot wordt. ,,Het idee is steeds geweest om er een kleinschalig, intiem festival van te maken, waar we ook zelf nog van kunnen genieten", zegt organisator Marcel Verhaar.
Vestrock was deze keer opnieuw uitverkocht met 3500 bezoekers. Vorig jaar werden 2500 mensen toegelaten.