Blog

Nieuwe aanwinst voor Saeftinghecentrum

EMMADORP - De vorig jaar vernieuwde tentoonstelling in het Bezoekerscentrum Saeftinghe in Emmadorp is uitgebreid met een nieuwe aanwinst.


De toen negenjarige Mart Jansen vond de kogelpot toen hij in 1972 buitendijks aan het wandelen was en een scherf zag liggen. Hij wilde het pakken toen het plotseling een geheel gaaf potje bleek te zijn. Vanwege emigratie heeft hij het nu in bruikleen gegeven aan het Zeeuwse Landschap om ten toon te stellen in het Bezoekerscentrum.

'Opa' Mattheeuws boort eerste paal Albert Heijn Hulst

HULST - Zoals opa Gentil Mattheeuws in 1990 de eerste paal van de huidige Albert Heijn supermarkt aan het Hulster 's-Gravenhofplein voor zijn rekening nam, zo was het gisteren de eer aan de volgende opa in lijn: Theo Mattheeuws.
Nog voor aankomende kerst (planning november of december) moet aan de Absdaalseweg in Hulst een splinternieuwe AH-supermarkt verrijzen van 1500 vierkante meter en 131 gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Huizenprijzen in Zeeland in 10 jaar tijd met 67% omhoog

MIDDELBURG - De gemiddelde koopsom van bestaande koopwoningen is in Zeeland tussen 2000 en 2010 met 67 procent gestegen. Zeeland is hiermee koploper als het gaat om de prijsontwikkeling op langere termijn.Dit blijkt uit een analyse van de website Woningmarktcijfers.nl op basis van gegevens van het Kadaster. In Groningen en Friesland steeg de gemiddelde koopprijs eveneens bovengemiddeld, met respectievelijk 59 en 55 procent.

Oude brug in Nieuwe Bierkaai

ijdens graafwerkzaamheden zijn delen van een oude brug boven gekomen.


Momenteel wordt in de Hulster binnenstad gewerkt aan de realisatie van de haven. Het terugbrengen van water in de historische vestingstad is onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai. Vandaag – dinsdag 29 maart 2011 – zijn tijdens graafwerkzaamheden delen van een oude brug boven gekomen.

In vroegere jaren liep het water vanaf de Keldermanspoort – tussen de Overdamstraat en de Bierkaaistraat – richting Vismarkt.

Genomineerden voor Vestrock Rally bekend

HULST - De bands die in de talentenwedstrijd Vestrock Rally mogen strijden voor een plaats op de tweede editie van het muziekfestival Vestrock in Hulst zijn op één na bekend.


De formaties Go Go Yubari), The Programme, Zerah John & The Great Escape en Colinn zijn uit liefst 273 inzendingen gekozen voor de finale van de Vestrock Rally. Die vindt plaats op 29 april op de Vismarkt in Hulst.

Op zoek naar bouwjaren

Gemeente Hulst inventariseert de bouwjaren van de panden in haar gemeente in verband met de Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen.


In het kader van de Wet basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) is de gemeente Hulst op zoek naar de bouwjaren van verschillende panden in de gemeente. Daartoe gaat er deze week een mailing uit naar vele eigenaren/gebruikers om gegevens op te vragen dan wel te controleren.

De Nieuwe Bierkaai digitaal

Op de vooravond van de start van de aanleg van de damwanden voor de haven in de binnenstad van Hulst, gaat het project nu ook digitaal. Op www.denieuwebierkaai.nl is vanaf nu een diversiteit aan informatie over De Nieuwe Bierkaai te vinden.

Op denieuwebierkaai.nl worden alle deelgebieden belicht, kunt u het ontwerp bekijken, is er te lezen over de historie van dit deel van de binnenstad en treft u het actuele nieuws en de stand van zaken van werkzaamheden in het gebied.

Nieuwe straatnamen

Voor 14 nieuwe straten in de gemeente Hulst wordt een naam vastgesteld.De raadscommissie Ruimte buigt zich tijdens haar vergadering van dinsdag 15 maart 2011 over een voorstel betreffende 14 nieuwe straatnamen voor 6 locaties in de gemeente Hulst.

Voormalige hockeyvelden te Hulst. Op de voormalige hockeyvelden wordt een nieuwe woonwijk gerealiseerd.

Informatieavond Zoutziederij

Op 21 maart is er een informatieavond over het bouwplan voor de locatie van de voormalige Zoutziederij in de Hulster binnenstad.


Op maandag 21 maart 2011 vindt een informatieavond plaats over het bouwplan voor de locatie van de voormalige Zoutziederij te Hulst. Ook wordt tijdens de bijeenkomst informatie verstrekt over de toekomstige bewoners. De avond is bedoeld voor de omwonenden en andere belangstellenden en vangt aan om 19.

Nieuw bedrijventerrein Hulst

De eerste fase van bedrijventerrein Hogeweg V wordt bouwrijp gemaakt.


Het bedrijventerrein Hogeweg te Hulst heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld. Om ruimte te creëren voor toekomstige bedrijfsvestigingen, is gewerkt aan de realisatie van een nieuw bedrijventerrein. De eerste fase van dit terrein – Hogeweg V genaamd – wordt nu tot uitvoering gebracht. Het betreft 17 hectare.

Woning van de week

De woning van de week is: Zoutestraat 20 te Hulst. Uitgebouwde 2^1kap woning op 402m2 eigen grond net buiten het centrum van Hulst met een prachtig zich op de stadswallen.

Klik op onderstaande link voor een full-screen presentatie.

Brochure Zoutestraat 20 te Hulst.Heeft u nog vragen over deze woning of u wenst een bezichtiging? Bel of mail gerust met: 0114-630893 of pascal@haulezvastgoed.