Blog

13 zaken Zeeuws-Vlaanderen doen mee aan restaurantweek.

HULST - Dertien Zeeuws-Vlaamse restaurants doen mee aan de jaarlijkse nationale restaurantweek.


Gasten kunnen van maandag 14 maart tot en met zondag 20 maart aanschuiven voor een gastronomisch driegangen diner voor 27,50 euro of een lunch voor 22,50 euro. Een tafel reserveren kan vanaf nu en veel avonden zitten al vol.

Een tafeltje boeken kan niet rechtstreeks bij het restaurant naar keuze, maar kan alleen via de website www.

Woning van de week

De woning van de week is: Poorterslaan 79 te Hulst. Een fraai uitgebouwde 2^1 kap met garage en een slaapkamer op de begane grond met 280m2 eigen grond.

Klik op onderstaande link voor een full-screen presentatie.

Brochure Poorterslaan 79 te Hulst.

Heeft u nog vragen over deze woning of u wenst een bezichtiging? Bel of mail gerust met: 0114-630893 of pascal@haulezvastgoed.

Afvalinzameling tijdens carnaval (Nieuw Namen en Kloosterzande)

In verband met optochten op maandag en dinsdag in Nieuw-Namen en Kloosterzande wordt de afvalinzameling iets aangepast.

Vanaf 5 tot en met 8 maart 2011 is het carnaval. Veel kernen hebben tijdens deze dagen een carnavalsoptocht. Op maandag 7 maart is er in Nieuw-Namen een optocht en in Kloosterzande op dinsdag 8 maart. Op die dagen wordt ook het restafval in deze plaatsen ingezameld. Om te zorgen dat het vuil is opgehaald voor de optocht start, worden de rolemmers al voor 12.

Stichting Welzijn start een nieuwe wandelgroep

HULST - De Stichting Welzijn Hulst start met een nieuwe wandelgroep voor volwassenen. Op initiatief van 'Hulst in Beweging' en 'Opbouwwerk' zet een aantal vrijwilligers van Stichting Welzijn Hulst de routes uit. De deelnemers wandelen elke tweede dinsdag van de maand vanaf 15 maart een traject tussen de 6 en 10 kilometer.Er wordt telkens om 13.30 uur verzameld bij Den Dullaert.

'Afsluiting centrum Hulst is goed geregeld'

HULST - Burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst is niet van plan extra maatregelen te nemen om inwoners van de binnenstad te informeren over afsluiting van het centrum bij evenementen.


Hij antwoordde dat gisteravond in de gemeenteraadsvergadering op vragen van het CDA.

Volgens de christendemocraten is het vorig jaar bij een aantal evenementen voorgekomen dat binnenstadbewoners de stad niet in mochten.

Boehlé ontwerpt logo voor de kunstraad Hulst

HULST - Uit zo'n vijftig inzendingen is het ontwerp van de 79-jarige kunstenaar Willem-Barend Boehlé gekozen tot winnende logo voor de Kunstraad in de gemeente Hulst. Zijn ontwerp wordt beloond met een prijs van 250 euro.

Naast Boehlé wordt volgende week op een bijeenkomst op het Hulster stadhuis ook de 13-jarige Julian Audenaerd in het zonnetje gezet. Ook zijn ontwerp werd namelijk bijzonder gewaardeerd door de Kunstraad.

Archeologie in De Nieuwe Bierkaai

 het project De Nieuwe Bierkaai gaan professionals en amateurs samen de archeologische klus klaren.


Het terugbrengen van de haven in de stad is een belangrijk onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai.  De aanleg van de haven in het noordwestelijke deel van de Hulster binnenstad gaat op korte termijn van start. Dergelijke werkzaamheden in een historische binnenstad als Hulst vragen om een goede archeologische begeleiding.

Woning van de week

De woning van de week is: Frans van Waesberghestraat 35 te Hulst. Een uitgebouwde tussenwoning (422m3) op 112m2 eigen grond in het centrum van Hulst

Klik op onderstaande link voor een full-screen presentatie.

Brochure Frans van Waesberghestraat 35 te Hulst.Heeft u nog vragen over deze woning of u wenst een bezichtiging? Bel of mail gerust met: 0114-630893 of pascal@haulezvastgoed.

De haven wordt gegraven

Onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai is de haven. Dit projectonderdeel gaat van start.In de binnenstad van Hulst gaat de aanleg van de haven van start. Het terugbrengen van de haven in de stad is een belangrijk onderdeel van het project De Nieuwe Bierkaai. Met dit project wordt het noordwestelijk deel van de Hulster binnenstad ingericht als aantrekkelijk verblijfsgebied.

Groen licht voor bestemmingsplan De Statie

De Raad van State heeft alle bezwaren ongegrond verklaard.


Alle ontwikkelingen die voorzien zijn ten zuidwesten van de Hulster binnenstad, kunnen worden uitgevoerd. Dat blijkt uit de uitspraak die de Raad van State op 9 februari 2011 deed. Alle bezwaren zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.Het gebied waarop het bestemmingsplan De Statie betrekking heeft, ligt ten zuidwesten van de historische vesting Hulst.

Nieuwe vraagprijs: Hulst, Liduinapark 6

De vraagprijs van Liduinapark 6 te Hulst is vandaag verlaagd van €324.000,- k.k. naar €308.000,- k.k.De volledige brochure (19 pagina's) kunt u via deze link downloaden. Klik op fullscreen voor een mooie beeldschermvullende presentatie.

Als er nog vragen zijn of u wenst een bezichtiging? Bel of mail gerust met 0114-630890 of pascal@haulezvastgoed.nl

Woning van de week!

De woning van de week is: Oude Kaai 17 te Graauw. Een gezellige halfvrijstaande woning met 234 m2 eigen grond. Een zonnige tuin met prachtig uitzicht op de polder.

Klik op onderstaande link voor een full-screen presentatie.

Brochure Oude Kaai 17 te Graauw Heeft u nog vragen over deze woning of u wenst een bezichtiging? Bel of mail gerust met: 0114-630893 of pascal@haulezvastgoed.

Hulst kan vooruit met De Nieuwe Bierkaai

Gemeente Hulst is zeer tevreden met de uitspraak van de Raad van State over project De Nieuwe Bierkaai.De gemeente Hulst kan vooruit met het project De Nieuwe Bierkaai. Dat blijkt uit de uitspraak die de Raad van State op 2 februari 2011 deed. Alle bezwaren zijn van tafel, met uitzondering van het bezwaar over de locatie van het voormalige postkantoor. Hier moet de gemeente het bestemmingsplan aanpassen om het beoogde gebouw te kunnen realiseren.

Warme Truiendag

De Warme Truiendag vindt dit jaar op vrijdag 4 januari 2011 plaats.Vrijdag 4 februari 2011 is het weer Warme Truiendag in Nederland. Op die dag wordt de verwarming een stukje lager gezet om zo energie te besparen en klimaatwinst te boeken. Haulez Vastgoed en Millenniumgemeente Hulst nemen ook deel aan deze landelijke actie. Op 4 februari 2011 gaat bij Haulez Vastgoed, het stadhuis, de gemeentewinkel en de stadsschuur te Hulst de verwarming een standje lager.

Woning van de week!

Zeer ruim en licht hoekappartement met luxe afwerking en eigen parkeerplaats en berging in de parkeergarage, dichtbij het centrum van Hulst met alle voorzieningen op loopafstand. Het appartement is gelegen op de 1e verdieping in het complex Tivoli Gardens.

Meer lezen? klik op onderstaande brochure voor een fullscreen presentatie van de woning van de week!

Brochure: Liduinapark 6 te Hulst.

Plaquette Jansenius in Hulster basiliek

HULST - Burgemeester Jan-Frans Mulder van de gemeente Hulst heeft gistermiddag in de westvleugel van de Hulster basiliek een plaquette ter nagedachtenis van Cornelius Jansenius onthuld.De plaquette is voor de vijfhonderdste geboortedag van Jansenius gemaakt door kunstenaar Ronny Ivens en hangt boven de grafsteen van Jansenius' ouders.