Blog

Eindelijk groenstrook Hulst

HULST - Bewoners van de aanleunwoningen aan het Blaauwe Hofke en de Zandstraat in Hulst worden na jaren verlost van de overlast die ze ondervinden van het parkeerterrein van De Blaauwe Hoeve aan die straat. De gemeente en zorgstichting Curamus zijn overeen gekomen dat het parkeerterrein voor de zomer wijkt voor een groenstrook. Daarnaast wil de gemeente een verkeersdrempel laten leggen ter hoogte van de inrit naar het terrein van de Blaauwe Hoeve.

Bijna alle bouwgrond weg in gemeente Hulst

HULST - De grondverkoop in het nieuwe bouwplan Zoutedijk II in Kloosterzande gaat binnenkort van start. Het college wil de eerder vastgestelde grondprijs met een tientje verhogen tot 140 euro per vierkante meter.De informatie staat in het raadsvoorstel tot vaststelling van de grondprijzen in de diverse exploitatieplannen van de gemeente.
Zoutedijk II biedt ruimte aan veertig (voornamelijk vrijstaande) woningen.

Sloop oude hockeyaccomodatieLangs de Grote Kreekweg te Hulst wordt op de voormalige hockeylocatie een nieuwe woonwijk ontwikkeld. Het plangebied wordt begrensd door de Grote Kreekweg, de watergang langs de Zoetevaart, de bebouwing langs de Van der Maelstedeweg en het tracé van de oude trambaan.

Alvorens er met de ontwikkeling van deze nieuwe wijk kan worden begonnen, moet het voormalige hockeycomplex en alle toebehoren worden gesloopt en verwijderd.

Hulst studeert op bundelen welzijn

HULST - De gemeente Hulst stelt een onderzoek in naar de mogelijke bundeling van welzijnsvoorzieningen.


Ook wordt bezien of gebouwen multifunctioneel kunnen worden gebruikt.

Het gaat dan om gebouwen van scholen, zorginstellingen, sportaccommodaties en dorpshuizen. Aanleiding voor de studie is het opstellen van een zogenoemde structuurvisie. Elke gemeente is wettelijk verplicht zo'n visie te maken.

Bierkaai gereed in maart 2012

HULST - In het noordwestelijk deel van de Hulster binnenstad beginnen medio februari de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de haven. Over een jaar moet die Nieuwe Bierkaai gereed zijn.

Het uitgraven van de haven zal de verkeersstromen in dat deel van de binnenstad voor een aanzienlijke tijd beïnvloeden. Zo wordt de Dubbele Poort (straat) voor maanden afgesloten tijdens het graven.

Life style village op Morres-terrein

Op 31 januari 2010 wordt de overeenkomst voor het life style village ondertekend.De gemeente Hulst en Morres Wonen ondertekenen op maandag 31 januari 2011 de intentieovereenkomst voor het Life Style Village op het Morres-terrein.

Met dit concept ontstaat er ter plaatse een groot plein waarlangs er ruimte is voor alles wat met huis en tuin te maken heeft. Uiteraard blijft een Morres-winkel onderdeel uitmaken van het geheel.

Werkzaamheden Alexander de Grotestraat te Hulst.

Herbestraten Alexander de Grotestraat te Hulst: Het wegdek, parkeervakken en de trottoirs in de Alexander de Grotestraat te Hulst dienen te worden herbestraat.

Op maandag 31 januari 2011 starten de werkzaamheden. Naar verwachting nemen deze tot en met vrijdag 18 februari 2011 in beslag. Uiteraard spelen de weersomstandigheden daarbij een rol.

bron.www.gemeentehulst.nl

De Nieuwe Bombardon krijgt vorm.

SINT JANSTEEN - Het nieuwe clubgebouw van de schuttersvereniging en de fanfare aan de Wilhelminastraat in Sint Jansteen begint steeds meer vorm te krijgen.

Volgens uitvoerder Tom de Caluwé van bouwbedrijf Goossen staat het gebouw al over vijf weken wind- en waterdicht.


"Dan begint voor ons het werk pas, want wij doen heel veel werk zelf", zegt Jos van Eck van Sint Jan.

Glasvezelnet voor 26 basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen.

HULST - De zesentwintig basisscholen van de Zeeuws-Vlaamse scholengroep Leertij hebben een primeur. Ze worden als eerste in Zeeland aangesloten op het glasvezelnet waarmee zij veel snellere computerverbindingen krijgen.

In het kantoor van Leertij in Hulst is daarvoor vanochtend een contract getekend met internetaanbieder Zeelandnet. Scholen voor voortgezet beroepsonderwijs en bibliotheken zijn het basisonderwijs voorgegaan met aansluitingen op het glasvezelnet.

Rotondes in Hulst over anderhalf jaar gereed.

HULST - De doorstroming van het verkeer op de wegen in en om Hulst is over ruim anderhalf jaar aanzienlijk verbeterd. De aanpassingen kosten alles bij elkaar vier miljoen euro.


De uitvoering is voorzien van januari tot september 2012.
Een nieuwe ontsluitingsweg van het Back-terrein naar een rotonde in plaats van de verkeerslichten op de kruising van de Absdaalseweg met de provinciale weg, neemt een groot deel van de verkeersopstoppingen op det beruchte Scharnierweg.

Graauwse Poort 25 januari 2011 afgesloten

In verband met werkzaamheden is de Graauwse Poort op 25 januari 2011 afgesloten.

Op dinsdag 25 januari 2011 is de Graauwse Poort te Hulst vanaf 9.00 tot 12.00 uur afgesloten voor het verkeer.Die ochtend worden er ter plaatse werkzaamheden verricht aan het riool en aan de verlichting van de stadspoort. In verband hiermee is de Zoutestraat vanaf de Glacisweg tot aan het Schuttershof afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Nieuw oefenterrein voor brandweer Hulst

HULST - De brandweer in de gemeente Hulst heeft sinds deze maand een nieuw oefenterrein in gebruik genomen. De praktische oefeningen en lessen vinden plaats op het voormalige terrein van C1000 aan de Absdaalseweg 43 in Hulst.

Tot nu toe gaf de brandweer deze oefeningen en lessen op het terrein achter de brandweerkazerne. Nu dat in verband met de nieuwbouw van een supermarkt voor Albert Heijn is verkocht, moest het brandweerkorps op zoek naar een alternatieve locatie.